Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hromadný závod vyšel nejlépe Hinzové, Vítková netrefovala terče

Veronika Vítková nebude na hromadný závod v Kontiolahti vzpomínat v dobrém. Česká biatlonistka dokončila po čtyřech chybách na střelnici až na dvacátém místě. Skvěle se naopak předvedla Vanessa Hinzová, která slaví vítězství.

Vanessa Hinzová
zdroj: ČTK/DPA autor: Sven Hoppe

Vítková podobně jako v závodě dvojic propadla ve střelbě, když musela absolvovat celkem čtyři trestná kola. Dvě kroužila již po první střelbě, ztratila kontakt s hlavním polem a do cíle nakonec dojela dvacátá.

"Nezačalo to pro nás úplně dobře. Nevím, co se na první střelbě přesně stalo. Na druhé se dostala zpět do závodu, ale po stojce a čtyřech kolech se s tím moc dělat nedalo," hodnotil trenér Zdeněk Vítek. "Běžecky to špatné nebylo, ale po 'dvojce' na úvodní střelbě se nedá myslet na dobrý výsledek," dodal.

Mnoho se namluvilo o neshodách v německém týmu. Avšak Vanessa Hinzová nyní připravila odpověď, že se přes to všechno nenechá rozhodit. O svém vítězství rozhodla na poslední střelbě, kde na rozdíl od svých soupeřek nechybovala a do cíle dojela s komfortním náskokem jako první. Marně ji stíhaly Lisa Vittozziová a Anais Chevalierová.

Jak závod probíhal?

Vítková nerozeběhla závod vůbec dobře. Na první položce dvakrát minula a musela spolu s Kaisou Mäkäräinenovou či Anastasií Kuzminovou kroužit metry navíc. Druhou střelbu sice zastřílela již čistě, startovní pole už ale bylo v té chvíli daleko vpředu. Vítková tak v polovině závodu ztrácela ze 24. místa necelou minutu a čtvrt.

Mezitím probíhal souboj o vítězství. Třetí zastávku na střelnici opustily nejrychleji Hinzová, Chevalierová a Vittozziová, za nimi se pouštělo klubko dalších závodnic. Vítková přidala další chyby, jela ve třetí desítce s více než dvouminutovým mankem a závod spíš už dojížděla.

Rozhodla poslední střelba. Hinzová trefila všechny terče, její soupeřky nikoliv, a o vítězce tak bylo jasno. Souboj o stříbro svedly Vittozziová s Chevalierovou – navrch měla nakonec Italka. Marně obě biatlonistky stíhala domácí Mäkäräinenová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články