Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hromadný start v Oberhofu ovládla Mäkäräinenová. Davidová dojela dvanáctá

Po sobotních štafetách čekal biatlonistky v německém Oberhofu závod s hromadným startem. Na trati dlouhé 12,5 kilometru závodily i dvě Češky. Markéta Davidová, která během závodu absolvovala sedm trestných kol, dojela díky dobrému výkonu na trati dvanáctá. Lucie Charvátová si na střelnici počínala ještě hůře a skončila sedmadvacátá. Nejlépe se nakonec vedlo Kaise Mäkäräinenové, která zvládla bezchybně poslední položku. S půlminutovou ztrátou na Finku dorazila do cíle Norka Tiril Eckhoffová, třetí skončila její reprezentační kolegyně Marte Olsbuová-Roiselandová. Přímý přenos závodu s hromadným startem mužů sledujte od 14:10 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Vítězka Kaisa Mäkäräinenová
zdroj: ČTK/DPA autor: Martin Schutt

Především špatná střelba stála české závodnice lepší umístění v druhém letošním závodu s hromadným startem. Markéta Davidová odstřelila své šance na lepší umístění už při první zastávce na střelnici. Závodnice se startovním číslem deset se nedokázala přizpůsobit těžkým podmínkám a musela absolvovat tři trestná kola.

Na poslední střelbu dorazila Markéta Davidová jako osmnáctá. Když odjížděla z trestného kola, které musela obkroužit dvakrát, patřila jí čtrnáctá pozice. Dobrým výkonem na trati si však vysloužila v cíli dvanáctou příčku.

Její reprezentační kolegyně Markéta Charvátová, která se do startovní listiny dostala díky absenci některých závodkyň, chybovala na střelnici hned osmkrát a v cíli jí patřilo 27. místo. Nenavázala tak na skvělé umístění z Francie, kde dojela jedenáctá.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu s hromadným startem žen v Oberhofu

Co se dělo na trati

Sychravé počasí, větrné poryvy i mlha. Německý Oberhof nabídl svou pravou tvář.

Na běžkách se zpočátku nejlépe dařilo vítězce prvního závodu s hromadným startem z francouzského Le Grand Bornand Tiril Eckhoffové, která zvládla jako jedna z osmi závodnic bezchybně první střelbu.

Jenže třetí střelecká položka norské závodnici nesedla. Eckhoffová musela zamířit na tři trestná kola a do čela závodu se dostalo duo Mäkäräinenová, Kryuková.

Finka Mäkäräinenová se podle očekávání dostala na trati před běloruskou závodnici, která se v té době pyšnila bezchybnou střelbou. Při poslední zastávce na střelnici se však vše změnilo. Kryuková čtyřikrát chybovala a odstřelila tak své šance na pódiové umístění. Naopak Kaisa Mäkäräinenová, které se v letošní sezoně SP tolik nevedlo, zastřílela v těžkých podmínkách bezchybně a odjela s ohromným náskokem 46 sekund na Norku Roiselandovou.

Mäkäräinenová si podle očekávání v závěru svůj náskok pohlídala a dojela si pro 27. triumf v kariéře. O stříbrnou pozici svedlo boj norské duo Roiselandová, Eckhoffová. Druhá jmenovaná nakonec zvládla duel o druhé místo lépe a pojistila si tak vedení v průběžném pořadí SP závodů s hromadným startem.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo) - závod s hromadným startem žen:

1. Mäkäräinenová (Fin.) 39:58,9 (1 tr. okruh), 2. Eckhoffová -30,2 (4), 3. Röiselandová (obě Nor.) -35,0 (3), 4. Wiererová (It.) -1:08,8 (5), 5. Herrmannová (Něm.) 1:25,0 (6), 6. H. Öbergová (Švéd.) -1:38,0 (5), 7. Krjuková (Běl.) -1:40,7 (4), 8. Häckiová (Švýc.) -1:49,7 (8), 9. Vittozziová (It.) -1:50,7 (5), 10. Innerhoferová (Rak.) -1:52,0 (7), ...12. Davidová -2:07,2 (7), 27. Charvátová (obě ČR) -3:40,6 (8).
Průběžné pořadí SP (po 9 z 24 závodů): 1. Wiererová 390, 2. Eckhoffová 381, 3. Tandrevoldová (Nor.) 305, 4. Simonová (Fr.) 285, 5. Herrmannová 273, 6. Braisazová (Fr.) 261, ...11. Davidová 227, 24. Kristejn Puskarčíková 133, 29. Charvátová 118, 47. Jislová (všechny ČR) 40.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články