Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hrabavý příjezd, riziko podcenění. Střelnice umí být záludná, i když nefouká

Michal Krčmář za jedna, ostatní Češi si připsali ve sprintu na střelnici tři a více chyb. Ale ani další závodníci z jiných zemí se příliš nezaskvěli, tedy na čestné výjimky včetně Johannese Böa v takřka nadpozemské formě. Nikterak zákeřně nefoukalo, ale novoměstské tratě umějí být nevyzpytatelné. Přímý přenos sprintu žen vysílá ČT sport a ČT sport Plus od 16:00.

"Trať není úplně jednoduchá, někdo to dokáže podcenit. Hlavně před stojkou jsem si opakoval, abych to nepodcenil, že jsem dal jednu chybu vleže," popisoval v cíli třináctý Michal Krčmář, nejlepší z Čechů v úvodním sprintu.

"Čím je člověk unavenější, tím se střílí hůř. To může být jeden z faktorů," hledal důvody častějších výpadků.

Krčmář jediný chybný výstřel poslal doleva dolů. Těsně, byl to kalibr. "Vlevo dole většinou chyby nedělá, většinou vidím chyby vlevo nebo vpravo nahoře, což může být něco na spoušti nebo v pohybu," popsal trenér Matt Emmons.

Krčmář zaznamenal na stojce pohříchu jedinou českou nulu. A nutno dodat téměř učebnicovou, čtyři ležákové rány.

Sport
zdroj: ČT4

Další Češi ovšem už tak spokojení být nemohli. Tomáš Mikyska s Adamem Václavíkem minuli tři terče, jindy spolehlivý střelec Jonáš Mareček přidal k jedné chybě vleže trojku na stojce a Jakubu Štvrteckému dokonce na druhé položce hrozilo, že se do černého netrefí vůbec a skončil s celkovou bilancí pěti trestných kol.

A možná se potvrdilo i to, co měl na mysli Krčmář. "Trenér mi ve druhém kole řekl, ať si odpočinu a ať si dávám pozor, protože se dost chybovalo. Jel jsem pomaleji, ale nakonec to nevyšlo," posteskl si v cíli devětatřicátý Mikyska, který pomýšlel o něco výš.

Bouřlivé prostředí ve Vysočina Aréně pro něj problémem nebylo. "Asi jsem to úplně nevnímal, spíš jsem hodně chtěl… Bylo to tratí, hlavně před střelnicí, protože je to tady dost rozbořené. Zatáčka je dost hrabavá, nepříjemný příjezd," shrnul Mikyska.

Naopak hřmotné atmosféře připsal bilanci 1+3 Jonáš Mareček, pro kterého skončila premiéra na domácích tratích daleko za postupem do stíhačky. "Asi jsem se nedokázal úplně zkoncentrovat před tímhle publikem. Je to přeci jen větší tlak než třeba (na MS) v Německu," podotkl talentovaný český biatlonista.

Nejlepší střelecký výsledek v kariéře v individuálních startech v Novém Městě si připsal Adam Václavík. Konečně se mu podařilo dostat do stíhačky, navíc bral i body za 36. místo. Neobvykle udělal víc chyb vleže než vestoje.

"Položka (vleže) mi přišla odstřílená v pořádku, nejsem si vědomý nějakých chyb. Mrzí mě to, protože letos jsem konečně odstřílel na své poměry dobrou stojku," mohl litovat jinak na lyžích rychlý Václavík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články