Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hodně špatný výkon, mrzí mě to kvůli lidem, zpytoval Krčmář svědomí po stíhačce

Na Vysočina arénu se začaly zhurta snášet dešťové kapky, ale štěstí nepršelo po stíhačce Michalu Krčmářovi. Měl dobře připravené lyže a fanoušci ho táhli. V tom problém nebyl. Na střelnici ovšem udělal sedm chyb a bylo z toho pohoršení až na 32. místo. Vinu hledal jen sám v sobě.

Michal Krčmář ve stíhačce, v závěsu Ondřej Moravec
zdroj: ČTK

"Spokojený nejsem vůbec, předvedl jsem hodně špatný výkon. Mrzí mě to vůči lidem, kteří přišli, protože takovýhle výkon si nezasloužili," zhodnotil své vystoupení Krčmář.

Ve složitějších podmínkách s mnoha silnými poryvy se obecně nestřílelo moc přesně, ale sedm chyb bylo prostě moc. Stejný výsledek si mimo jiné připsal i mladík Jakub Štvrtecký, který dojel 49., a zhoršil se tak o jednu příčku.

Složitější podmínky nejsou omluvou

Je nám líto, video expirovalo.
Krčmář: Nezvládl jsem to

"Těžce se mi teď hledají slova, jsem na sebe naštvaný. Ležky určitě šly střílet čistě. Vestoje to bylo složitý, ale někteří to zvládli a já jsem to nezvlád, takže mě to mrzí."

Chyby nehledal nikde jinde než v sobě. "Vítr vám rozhazuje stabilitu a je to těžší. Určitě nemůže být ale pro mě omluva, že byly složité podmínky," podtrhl.

"Bimbo se s tím větrem úplně nepopral, nestál jsem přímo naproti němu, ale na střelnici je to točivý furt. Když začne foukat, potom stojku těžko hlídá. Nebylo to jen u našich kluků, i u jiných, kteří čekali, až se vítr přežene a stříleli v rytmu," okomentoval problematickou střelbu sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Na Vysočině se oteplilo a sněhové vločky byly vystřídány deštěm. Trať se oproti čtvrtku proměnila. "Bylo to mokré, o něco rychlejší. Měli jsme dobře připravené lyže. Byly vytvořené dvě stopy a člověk se v nich kroutil. Není to žádná hezká lyžovačka, ale na trati to měl každý stejné, v tom dnes problém nebyl," zdůraznil.

Vysočina aréna nezklamala, fanoušci opět buráceli, ale Krčmář přemotivovanost nepociťoval. "Ba naopak. Dneska jsem si to užíval. Lidé mě hnali dopředu. Že jsem to na střelnici nezvlád, rozhodně nebylo tím, že bych byl hlavou roztěkaný," řekl Krčmář.

Na důležitou neděli a závod s hromadným startem se chce hlavně zkoncentrovat. "Musím si teď sednout na zadek a snažit se jít v sobě trochu do kupy a přijít líp připraven, abych odčinil dnešní závod."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články