Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Hochfilzen viděl norský souboj o vítězství. Raduje se Tarjei Bö, z Čechů nejlépe Krčmář

Z vítězství v druhém sprintu letošní sezony se v Hochfilzenu raduje Tarjei Bö. Norský biatlonista střílel čistě a těsně porazil krajana Sturla Laegreida. Z českých závodníků si nejlépe vedl Michal Krčmář na 23. místě. Bodoval ještě Adam Václavík (33.), do stíhacího závodu se kvalifikovali také Jonáš Mareček (42.) a Jakub Štvrtecký (49.). Přímý přenos sprintu žen sledujte od 14:10 na ČT sport a ČT sport Plus.

Úvodní sprint v Hochfilzenu nabídl norský souboj o vítězství. Tarjei Bö už byl v cíli a od obrazovky sledoval, jak si vede jeho krajan Sturla Laegreida. Oba zastříleli čistě – a na trati byl těsně rychlejší Tarjei Bö, který zvítězil o čtyři vteřiny. Starší ze slavné bratrské dvojice se raduje ze svého třináctého vítězství v seriálu.

Českým biatlonistům se nevedlo. Nikdo z reprezentační pětice nedokázal zastřílet čistě. Nejlépe si vedl Michal Krčmář (dvě chyby), jemuž patří ve výsledném pořadí třiadvacáté místo, když na vítěze ztratil minutu a půl. "Mrzí mě střelnice. Jsem tam pomalý, ale na nic rychlejšího teď nemám, bylo by to velké riziko. Potřebuju získat sebevědomí," hodnotil.

Jak závod probíhal?

Z českých biatlonistů vyrazil jako první Jakub Štvrtecký. Tři chyby na střelnici jeho rozlet zastavily a český biatlonista se propadl blízko chvostu celého pole. "Střelba je hrozná. Necítím se v tom a nevím proč," přemítal český biatlonista v cíli. Jonáš Mareček střílel o něco lépe, ale scházely mu síly na trati.

Michal Krčmář se na střelnici musel smířit se dvěma chybami a vidina lepšího umístění se mu rovněž rozpustila. Dvě chyby udělal také Adam Václavík, který skončil ve čtvrté desítce a kvalifikoval se tím stejně jako Krčmář, Štvrtecký a Mareček pro stíhací závod. Mikuláš Karlík si na střelnici vedl nejhůře – pět chyb – a stíhačka bude bez něj.

Jonannes Bö vyšvihl ve vysokém tempu první polovinu sprintu. Pak ale třikrát minul vestoje a mohl se s nadějemi na první triumf v sezoně rozloučit. Mnohem lépe než suverén loňské sezony si vedl Sebastian Samuelsson, který po jedné chybě celý závod vedl. Musel ale ještě čekat na časy svých soupeřů. 

Krajan Martin Ponsiluoma jej ještě o několik vteřin nepředstihl, ovšem na Tarjeie Bö už Samuelssonův čas nestačil. Méně známý z bratrské dvojice celý sprint byl rychlejší o rovných deset vteřin, v cíli ale musel čekat na dojezd krajana Sturly Laegreida. Nakonec mu vítězství nevzal – Tarjei Bö se raduje z třináctého triumfu v kariéře ve Světovém poháru.

SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko) – sprint:

Muži (10 km): 1. T. Bö 24:37,5 (0 tr. okruhů), 2. Laegreid (oba Nor.) -4,9 (0), 3. Samuelsson -10,0 (1), 4. Ponsiluoma (oba Švéd.) -18,4 (1), 5. Dale-Skjevdal -19,2 (2), 6. Christiansen (oba Nor.) -26,5 (1), ...23. Krčmář -1:29,9 (2), 33. Václavík -1:53,0 (2), 42. Mareček -2:05,6 (2), 49. Štvrtecký -2:19,0 (3), 78. Karlík -3:19,6 (5).

Průběžné pořadí (po 4 z 21 závodů): 1. Samuelsson 236, 2. T. Bö 230, 3. Nawrath (Něm.) 184, 4. Christiansen 160, 5. Strömsheim (Nor.) 152, 6. Strelow (Něm.) 151, ...26. Krčmář 65, 42. Václavík 15, 43. Mareček 13, 50. Karlík 5.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články