Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Hochfilzen přivítá biatlonový svět sprintem. V akci bude devět českých zástupců

Hned devítka českých biatlonistů a biatlonistek se představí v úvodu další akce Světového poháru. Seriál se přesunul že švédského Östersundu do rakouského střediska v Hochfilzenu a jako první se pojedou sprinty. V ženské kategorii do závodu na 7,5 kilometru nastoupí Lucie Charvátová, Markéta Davidová, Eva Kristejn Puskarčíková a Jessica Jislová, v mužském závodě na 10 km pak Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Michal Krčmář a Adam Václavík. Přímé přenosy sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 11:00, respektive 14:15.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK/AP autor: Anders Wiklund

Vloni se ve sprintu v Rakousku dařilo oběma vedoucím závodníkům aktuální sezony. Zatímco Martin Fourcade nestačil před rokem jen na fenomenálního Nora Johannese T. Böa, Dorothea Wiererová těsně zvítězila. Za Italkou je v letošním pořadí jako druhá Davidová, které před rokem nevyšla střelba, když chybovala hned čtyřikrát a skončila až na 62. místě.

Pokud bude bezvětrné počasí, mohla by rozhodovat ve prospěch rychlých závodnic náročná trať, což může Davidové vyhovovat. "Jsou tady ale takové dlouhé táhlé kopce, asi záleží na tom, když na to máte, tak to vyjedete 'jedna-jedna', a když na to nemáte, tak se tam trápíte," uvedla Davidová.

Česká ženská jednička, která se pyšní střeleckou úspěšností 87 %, vyjede do závodu s číslem 33 hned po Puskarčíkové. Jisslová odstartuje jako 82., první Češkou bude Charvátová, která odstartuje jako čtvrtá celkově.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonový svět čeká sprint v Hochfilzenu, Davidová upozorňuje na táhlé kopce

Fourcade bude těsný náskok v tabulce hájit před norskými bratry. Tarjei Bö ztrácí na Francouze jen osm bodů, Johannes je o bod zpět. Před rokem byl letošní lídr na střelnici bezchybný, ale na mladšího z bratrské dvojice ztratil necelých devět sekund. Johannes Bö přitom minul jeden terč.

Na konci elitní dvacítky se drží Krčmář, v první třicítce pořadí je z českých biatlonistů ještě Moravec na 28. příčce. Do závodu vyběhne jako první z Čechů Václavík (č. 2), Šlesingr má osmnáctku, Moravec 75, Krčmář 77 a s číslem 86 zakončí českou listinu Štvrtecký.

Zdroj
ČT sport, Biathlon World

Hlavní zprávy

Nejčtenější články