Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Hlavní úkol: povedená střelba. To holky nahecuje, věří trenér Vítek

Nové Město na Moravě – Když něco funguje v tréninku, ještě není vyhráno. Trenér Zdeněk Vítek varoval, že zatímco v posledních dvou dnech si biatlonistky zastřílely před prázdnými tribunami, v ostrém závodě může být vše jinak. Pokud by se však některá z pětice českých reprezentantek umístila do desátého místa, byl by nadšený. "Když se jim ta střelba povede, nahecuje je to," řekl Vítek. Přímý přenos studia Světového poháru a následného sprintu vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 17:00.

Ve středu to ještě nebylo úplně optimální, čtvrtek už byl lepší. "Doufejme, že se to trochu uvolní," přál si Vítek, držitel bronzu ze sprintu na MS 2003. Forma biatlonistek se ale podle něj moc poznat nedá. "To až při závodech," dodal.

Počítá, že do Vysočina Areny opět dorazí tisíce lidí. Na mužský sprint jich bylo přes pětadvacet tisíc. "Myslím, že někteří to unesou líp, někdo ne," řekl Vítek. Co je nejdůležitější? Třeba spánek. "Na tom záleží hodně, jak se zrovna vyspí. A pak střelba. Ty lidi vám nedají možnost odpočinout. Když je na tom člověk dobře, tak ho to hecuje, když je na tom špatně, tak ho to hecuje taky, ale taky trochu štve," doplnil.

Na svůj tým má recept, na každou biatlonistku prý platí něco jiného. "Někdo potřebuje uklidnit, někdo ne. Kdo nejmíň? Prozatím to vypadá na Evíka (Puskarčíkovou), ale nevím. Mění se dynamika toho, jak budou reagovat. Tréninky jsou standardní před prázdnými tribunami," upozornil na fakt, že burácející stadion může být pro někoho svým způsobem přitěžující.

"Ale jsou to vesměs zkušené závodnice. Musíme si počkat, až budou na trati a budou se koncentrovat na to, na co jsou trénované. Ne vždycky se to podaří. Někdo se vyvoláním té jednotlivé rány nechá unést," řekl Vítek, který bere všema deseti každé umístění do desátého místa. "To by bylo super," smál se během rozhovoru, zatímco před ním skandoval zástup českých fanoušků: "Zdenda Vítek!"

Zdeněk Vítek
zdroj: isifa/MAFRA autor: Petr Lemberk

Vedle Puskarčíkové se na trať postaví Veronika Vítková, Lucie Charvátová, Markéta Davidová a samozřejmě Gabriela Koukalová. Ta se na závod koncentruje po svém, realizační tým ji od novinářů drží dál. "Mají zvláštní režim," vtipkoval devětatřicetiletý Vítek. "Ale jako v akváriu si nepřipadají. Je tady spousta příbuzných a známých, rozptýlení a možností je spousta. Je to úplně standardní svěťák."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články