Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Francouzský souboj ve stíhačce ovládla Braisazová-Bouchetová, Davidová poskočila do elitní desítky

Justine Braisazová-Bouchetová potvrdila, že se jí v Lenzerheide nesmírně daří. Ve švýcarském biatlonovém středisku si Francouzka po sprintu připsala triumf také ve stíhacím závodu Světového poháru, když uhájila vedoucí pozici před krajankou Julií Simonovou. Nejlepší z českých reprezentantek byla Markéta Davidová na devátém místě.

Braisazová-Bouchetová odstartovala do stíhačky s náskokem dvanácti sekund před vedoucí závodnicí celkového pořadí Světového poháru Ingrid Tandrevoldovou. Norce se však závod nepovedl a se sedmi chybami na střelnici skončila až patnáctá.

Naopak Francouzka využila formu ze sprintu a přes tři nepřesnosti byla po všech střeleckých položkách pokaždé na první pozici na výjezdu ze stadionu. Simonová krajance sice zatápěla a před posledním úsekem ztrácela jen sedm sekund, ale Braisazová-Bouchetová těsný náskok ještě navýšila a zvítězila o 25 sekund. Na třetí místo se vyšvihla Norka Marit I. Skoganová, která startovala šestá.

Davidová se zlepšila na střelnici a chybovala jen jednou. "Jsem spokojená s tou střelbou, trošku to bylo asi pomalejší. Tu první položku vestoje jsem si musela před první ránou ještě párkrát dýchnout, protože jsem cítila, že to není ono. Ale jsem ráda, že jsem to takhle vyhodnotila a že to pak padalo," hodnotila Davidová. Z osmnácté pozice se postupně propracovala do desítky a nakonec skončila devátá se ztrátou 96 sekund na vítězku. Tereza Voborníková obsadila 20. příčku, Jessica Jislová byla 23. a Lucie Charvátová dojela padesátá.

Jak závod probíhal?

Braisazová-Bouchetová vstoupila do závodu poněkud opatrně, což se projevilo úvodní chybou. Naopak Simonová byla bezchybná a poskočila ze čtvrtého místa za vedoucí krajanku. Úvodní ležka nevyšla lídryni disciplíny Elviře Öbergové, která se se dvěma minutými terči propadla a nakonec skončila pátá.

Druhá ležka zase nevyšla jiné hvězdě – Italce Lise Vittozziové, která minula hned třikrát. S celkovými pěti chybami výkonem napodobila Tandrevoldovou, před kterou dojela do cíle čtrnáctá. Na čele se nic významného neudálo. Braisazová-Bouchetová si hlídala náskok před Simonovou, které uškodila úvodní stojka. Po dvou nepřesnostech jí krajanka znovu poodjela a vyhrála.

Nejlepší pozici z českých závodnic měla před startem devátá Voborníková, té se však při střelbě moc nedařilo a po čtyřech chybách neuhájila pozici v top desítce a skončila dvacátá. Naopak Davidová zajela nejlepší výsledek v sezoně. Jislová minula na střelnici jen jednou a za Voborníkovou zaostala o dvanáct sekund, Charvátová musela na trestné kolo hned osmkrát.

SP v biatlonu v Lenzerheide (Švýcarsko) – stíhací závod:

Ženy (10 km): 1. Braisazová-Bouchetová 27:31,0 (3), 2. Simonová (obě Fr.) -25,2 (2), 3. Skoganová (Nor.) -1:13,6 (2), 4. Preussová (Něm.) -1:16,0 (2), 5. E. Öbergová -1:27,3 (4), 6. Perssonová (obě Švéd.) -1:28,1 (2), ...9. Davidová -1:36,3 (1), 20. Voborníková -2:39,6 (4), 23. Jislová -2:51,4 (1), 50. Charvátová (všechny ČR) -5:34,0 (8).

Průběžné pořadí (po 7 z 21 závodů): 1. Tandrevoldová (Nor.) 372, 2. Braisazová-Bouchetová 337, 3. Vittozziová (It.) 336, 4. E. Öbergová 318, 5. Preussová 286, 6. Knottenová (Nor.) 281, ...19. Voborníková 119, 23. Jislová 96, 25. Davidová 88, 46. Charvátová 42.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články