Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fourcade vynechá zámořské závody a vše obětuje přípravě na MS

Martin Fourcade dlouho rozvažoval a nakonec se odhodlal. V celkovém pořadí Světového poháru už nemá na vítězství velké šance, vše podřídí výsledkům na mistrovství světa. Vynechá proto oba únorové zámořské závody Světového poháru. Místo cesty do kanadského Canmore a amerického Salt Lake City bude trénovat, aby se pokusil najít ztracenou formu.

Martin Fourcade
zdroj: ČTK/DPA

Sedminásobný vítěz SP v této sezoně zejména v běhu zatím tápe, v pořadí Světového poháru ztrácí na druhém místě 282 bodů na norského suveréna Johannese Thingnese Böa.

O víkendu v italské Anterselvě Fourcade ani jednou nedosáhl na stupně vítězů. Ve sprintu a v závodě s hromadným startem skončil čtvrtý, ve stíhačce pátý. Chce udělat všechno pro to, aby formu před MS vylepšil.

Martin Fourcade:

"Už od začátku Světového poháru neodpovídá moje fyzická výkonnost mým standardům, ani tomu, co jsem předváděl v tréninku. Vůbec se nepoznávám a vím, že vy fanoušci mě na trati nepoznáváte také."

"S trenéry jsem se rozhodl, že vynechám americkou tour. Není to pro mě jednoduché rozhodnutí, protože jsem vždycky uznával celkové pořadí (Světového poháru), ale nejsem schopen bojovat o vítězství. Je to těžká volba, ale je to volba, která mi snad pomůže k tomu, abych se před mistrovstvím světa vrátil na svou úroveň," citoval francouzský deník L'Equipe Fourcadeova slova po nedělním závodě v Anterselvě.

Jedenáctinásobný mistr světa chce být silnější na trati. "Pořád mi chybí hodně lyžování. Bojuju za Johannesem Böem, ale ten sportovec, který letos bojuje na trati, není ten, který v minulých letech měl tak skvělé výsledky. Je opravdu příliš velký rozdíl mezi tím, co předvádím na lyžích teď, a tím, čeho jsem schopen," popisoval Fourcade.

Mistrovství světa ve švédském Östersundu začne 7. března.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih hromadného závodu biatlonistů v Anterselvě
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články