Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Fourcade už složil zbraně. Ukončil sezonu a v Oslu se neobjeví

Nejlepší biatlonista posledních let Martin Fourcade ukončil sezonu. Francouz se tak už neobjeví  ve finále Světového poháru v Oslu. Fourcade zažíval protrápenou sezonu, která vyvrcholila neúspěchem na šampionátu v Östersundu. 

Fourcade z MS v Östersundu odjel poprvé od roku 2009 bez medaile a rozhodl se nezávodit na posledním pohárovém dílu na Holmenkollenu. O Fourcadově absenci v závodech v Oslu informoval francouzský svaz.

Biatlonisty na závěr sezony čeká sprint, stíhačka a závod s hromadným startem. Finále SP začne ve čtvrtek. Fourcade by měl v Oslu být jen jako divák a naplánovat s trenéry příští sezonu.

"Nevím, co se se mnou děje. Chci obrátit list, ale nejde to," přiznal Fourcade na šampionátu. Marně hledal důvody velkého poklesu výkonnosti po letech na výsluní. "Snažil jsem se pochopit a zanalyzovat nadměrnou únavu a nedostatek dynamiky v posledních kolech, ale nenacházel jsem rozumnou odpověď," přiznal.

V únoru vynechal závody v Severní Americe, dal si deset dnů volna s rodinou, ale při návratu do přípravy onemocněl. Ztracenou formu i proto už nenašel. V pořadí Světového poháru je až sedmý a při neúčasti v Oslu se ještě propadne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články