Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Fourcade ohromil obrovským skokem: Myslel jsem si, že mám tak na nejlepší třicítku

Původně ani stíhačku nechtěl jet, po diskuzi s týmem si to nakonec rozmyslel. Martin Fourcade neprožívá ideální vstup do sezony, sobotní závod ale mezi ty nepovedené rozhodně nepatřil. Francouzský hvězdný biatlonista se dokázal ze 43. místa prodrat až na vynikající pátou pozici. Nakopne ho to? "Ono to přijde," věří.

Martin Fourcade
zdroj: ČTK/AP

Dvě minuty a třináct vteřin. Tak velký byl rozestup mezi Fourcadem a Johannesem Bö, který ovládl čtvrteční sprint. Fourcadeovi se vůbec nepovedl, na dvou položkách čtyřikrát chyboval a rozmýšlel, že stíhací závod o dva dny později prostě zabalí.

Chyba lávky. Původní plán nakonec hodil za hlavu. "Nebylo to lehké, když jsem se po sprintu vracel na pokoj," přiznává zpětně.

Do stíhačky každopádně nakonec vyrazil. A hledá-li ztracenou motivaci, závod mu ji mohl poskytnout. "A to jsem chtěl bojovat o nejlepší třicítku," tvrdí Fourcade, který začínal až mezi pátou desítkou závodníků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhacího závodu SP biatlonistů v Novém Městě na Moravě

"Pak jsem chtěl zabojovat o dvacítku. Následně jsem zjistil, že je možná i nejlepší desítka," pokračuje třicetiletý biatlonista. Nakonec tedy skok o osmatřicet pozic - na páté místo. Na bednu chyběla půlminuta.

Jeho recept? "Potřebuju začít myslet tak, abych předváděl jen ty nejlepší výkony. Musím se zaměřit na to, co vím. Být dobrým sportovcem a myslím, že to přijde," dodal pětinásobný olympijský vítěz po čisté čtyřpoložkové střelbě a šestém nejlepším běžeckém času.

Sport
zdroj: ČT4

Mohl by takovým závodem být nedělní masák? "Doufám v to," prohlásil s tím, že by mu mohlo pomoci i Nové Město na Moravě.

Stejně jako pro řadu závodníků, mimo jiné Lauru Dahlmeierovou, je pro něj Vysočina Aréna speciální. Během mistrovství světa 2013 totiž vybojoval čtyři stříbrné a jednu zlatou medaili.

A fanoušci? "Skvělí," říká Fourcade, který ještě v pátek hovořil o ztrátě šance na zisk Křišťálového glóbu. Teď ho tisíce lidí odměnily na tribunách jedním z největších aplausů dne.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články