Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Finále SP v biatlonu v Holmenkollenu nebude. Norsko ruší kvůli covidu i další akce

Norsko razantním způsobem přistoupilo k nadcházejícím mezinárodním akcím zimních sportů v zemi. Kvůli zpřísněným protikoronavirovým opatřením bylo zrušeno nejen březnové finále Světového poháru v biatlonu v Holmenkollenu, ale neuskuteční se ani zbývající závody Světového poháru ve všech lyžařských disciplínách.

Biatlonisté jsou momentálně na mistrovství světa ve slovinské Pokljuce a poté je čeká předposlední zastávka SP v Novém Městě na Moravě. Sezona měla v Holmenkollenu vyvrcholit od 18. do 21. března, ale Norsko kvůli covidu zpřísnilo opatření a výrazně omezilo cestování.

"Mrzí nás to, ale chápeme rozhodnutí vlády," uvedla v prohlášení Mezinárodní biatlonová unie. "V průběhu celé sezony jsme pro každý závod měli kvůli covidu připravené záložní scénáře. Nyní se jimi budeme zabývat, abychom mohli rozhodnout o novém dějišti finále," uvedla.

Kvůli zpřísnění opatření Norsko také přišlo o zbývající lyžařské Světové poháry. Zrušeny byly závody ve sjezdovém lyžování v Kvitfjellu (6. a 7. března) a závody běžkařů v Oslu (12.-14. března) i Lillehammeru, kde mělo být od 19. do 21. března finále SP.

Sdruženáři přišli o závody v Oslu (13. a 14. března) a zrušen byl také desetidenní miniseriál skokanů na lyžích Raw Air v Oslu, Lillehammeru, Trondheimu a Vikersundu (12.-21. března). Rozhodla o tom Mezinárodní lyžařská federace s tím, že o případné náhradě rozhodne co nejdříve.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články