Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fillon Maillet se nedal a po skvělém výkonu ovládl hromadný závod

Očekával se další jasný triumf Johannese Bö, v italské Anterselvě se ale odehrál jiný příběh. Hromadný závod vyhrál francouzský biatlonista Quentin Fillon Maillet, zatímco norský suverén letošní sezony se musel po dvou chybách spokojit s druhou příčkou. Nejlepším z Čechů byl třiadvacátý Michal Krčmář.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Johannes Bö je v letošní sezoně jasným králem mužského biatlonu. Nejsilnějším závodníkem hromadného závodu v Anterselvě ale byl někdo jiný. Quentin Fillon Maillet se ukázal jako nejrychlejší z francouzské výpravy a po skvělém výkonu dokázal Nora porazit. Bö dojel druhý před třetím Arndem Peifferem.

Čeští závodníci neoslnili. Chyby na střelnici a nepřesvědčivé běžecké výkony jim neumožnily, aby mohli soupeřit se špičkou. Michal Krčmář si dobrý výsledek odstřelil hned na první střelbě a dojel na 23. místě, o dvě příčky za ním dorazil do cíle Ondřej Moravec. 

"Michal pokazil první dvě rány, Ondra také zkazil, což se neodpouští. Dnes nám to nejelo tak, jak mělo," hodnotil pro Českou televizi trenér Zdeněk Vítek.

Jak závod probíhal?

Johannes Bö proti všem – tak probíhají takřka všechny závody v této biatlonové sezoně. Nebylo tomu jinak ani na závěr víkendového programu v Anterselvě. Norský biatlonista byl lovnou zvěří pro všechny své soupeře. Bohužel, čeští závodníci se z tohoto lovu sami vyloučili již na první střelbě.

Michal Krčmář chyboval hned dvakrát a propadl se blízko chvostu startovního pole, lépe na tom nebyl ani Ondřej Moravec. Češi se zvedali jen ztěžka a zatímco špička pronásledovala norského biatlonistu a jeho spiklence Quentina Fillona Mailleta, Krčmář a spol. dále ztráceli.

Pak přišla komplikace. Bö musel na rozdíl od Francouze na trestné kolo a musel přejít do frontální ofenzivy. Jenže Fillon Maillet se nechtěl dát zadarmo, a když na poslední střelbě nechyboval – na rozdíl od soupeře, který přidal svou druhou minelu –, bylo o vítězi jasno. Francouzský biatlonista ukončil Böovu vítěznou sérii, Nor s námahou uhájil druhou příčku.

Krčmář na oba ztratil přes dvě minuty a musel se spokojit s třiadvacátou pozicí, o dvě místa zpět skončil zkušenější Moravec. 

Závody SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):

Muži - závod s hromadným startem (15 km): 1. Fillon Maillet (Fr.) 34:29,4 (0 tr. okruhů), 2. J. T. Bö (Nor.) -14,3 (2), 3. Peiffer (Něm.) -24,6 (0), 4. M. Fourcade -50,4 (1), 5. Guigonnat (oba Fr.) -51,8 (2), 6. Weger (Švýc.) -52,5 (2), 7. Garaničev (Rus.) -1:00,5 (2), 8. Birkeland (Nor.) -1:08,5 (2), 9. Jacquelin (Fr.) -1:14,4 (2), 10. Eder (Rak.) -1:18,8 (2), ...23. Krčmář -2:09,5 (2), 25. Moravec (oba ČR) -2:28,6 (2).

Průběžné pořadí SP (po 15 z 26 závodů): 1. J. T. Bö 836, 2. M. Fourcade 554, 3. Loginov (Rus.) 548, 4. Desthieux (Fr.) 504, 5. Eder 499, 6. Fillon Maillet 482, ...14. Krčmář 298, 19. Moravec 247, 51. Krupčík (ČR) 41.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články