Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Expert ČT sport Vávra: Krčmářův výkon byl super, ve stíhačce může jít nahoru

Během závodů Světového poháru jej mohou diváci ČT sport sledovat přímo ze střelnice. V živých vstupech přibližuje, jaká byla přesnost jednotlivých biatlonistů českého týmu, navíc "přímo na place" zpovídá trenéry. Expert vysílání Vlastimil Vávra věří, že reprezentanti na pátečním tréninku dobře potrénovali, a je zvědav na výkon Michala Krčmáře, který bude vyjíždět ze třináctého místa. Přímé přenosy SP v biatlonu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, stíhačka mužů se jede od 13:50.

Během pátečního tréninku po sprintu mužů měl oči namířené na střelnici a sledoval, jak se s větrem závodníci popasují.

"Na střelnici to vypadalo, že trochu víc foukalo, což může být dobrý trénink na stíhačku. Na automatizaci už prostor není, tohle všechno se ladí na jaře, v létě. Je to zažitá věc, kterou byste měli dělat automaticky. Teď něco změnit, to by mohlo vést ke spoustě dalších chyb, což by nebylo dobré," uvádí Vávra.

Češi se právě na střelnici ve sprintu trápili. 

"Vítr se ve čtvrtek netočil, byl lehký vánek na nástřelu, ale pak už to bylo v pořádku. Všechny chyby, které závodníci dělali, nevycházely z podmínek počasí."

Čemu to podle Vávry přičítat?

"Těžko říct. Sníh na stadionu nebyl nejrychlejší, jak svítí sluníčko, závodníci musí lyže tlačit, tím jsou víc zadýchaní a z toho pak pramení chyby na střelnici."

Krčmář dal sice jednu chybu, ale ostatní reprezentanti na nejlepší nestačili.

Do bodované čtyřicítky se prosadili díky 36. místu Adam Václavík a o tři pozice horší Tomáš Mikyska. Do stíhačky proklouzl jako šedesátý Jakub Štvrtecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih sprintu mužů na SP v Novém Městě na Moravě

"Michalův výkon byl super, jen je škoda, že se nedokázal propasovat výš v běžecké části. Kalibr vleže byl opravdu těsný, to byla fakt škoda. Může to být klidně jeden milimetr nebo půl, otřelo se to o hranu terče a buď to dokáže převážit, nebo ne," přibližuje Vávra.

Krčmáře dělí od první desítky před stíhačkou téměř tři sekundy. Na třetího Nora Vetleho Sjaastada Christiansena ztrácí zhruba půlminutu. 

"Když se bude Michalovi dařit, ve čtyřpoložkovém závodě se může posunout i ze třináctého místa dopředu," je přesvědčen Vávra.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články