Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Eckhoffová se nad soupeřkami neslitovala ani ve sprintu. Charvátová v desítce

Vláda Tiril Eckhoffové nad světovým biatlonem se nezastavila ani v Novém Městě na Moravě. Ve sprintu norská biatlonistka porazila navzdory jedné střelecké chybě všechny soupeřky a slaví další triumf. České závodnice udělaly shodně po jedné minele, nejlépe z nich si v cíli vedla desátá Lucie Charvátová, o jednu příčku před Markétou Davidovou.

Nejlepší biatlonistky sprinterského závodu v Novém Městě
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

O pozici české jedničky bojovaly na dálku Lucie Charvátová s Markétou Davidovou. Nakonec o čtyři vteřiny "zvítězila" prvně jmenovaná. "Jsem velmi spokojená. Měly jsme oproti předpovědi nádherné podmínky, na ležku jsem si věřila a jsem ráda, že jsem to ustála. Trať byla technicky míň skluzná, bojovala jsem s technikou a cítila jsem, že mi dochází síly. Byla jsem ráda, že jsem to do cíle dotlačila," hodnotila v cíli sprintu Charvátová.

Další vítězství si připisuje Tiril Eckhoffová, která potvrdila svou letošní suverenitu. Dovolila si i jednu střeleckou minelu, i tak porazila druhou Denise Herrmannovou o šest vteřin. O další čtyři vteřiny zpět byla Dorothea Wiererová. Charvátová ztratila z desáté pozice 39 sekund, Davidová měla manko 43 vteřin.

"Dneska jsem spokojená, jedna chyba vestoje... To se stane. Na trati jsem se cítila dobře, i když asi nejsem v nejlepší formě. Sezona je dlouhá, tak je (pokles formy) očekávatelný," líčila v pořadí jedenáctá Davidová. Jessica Jislová byla jednatřicátá, Eva Puskarčíková skončila na 33. místě.

Jak závod probíhal?

Z českých závodnic odstartovala jako první Eva Puskarčíková. Chybovala pouze jednou a v cíli na vedoucí Tiril Eckhoffovou ztrácela minutu a půl. Stejné střelecké skóre měla vy Vysočina aréně také Jessica Jislová a spěchala do cíle. Jelikož i na trati měly české biatlonistky takřka identický čas, porazila v cíli sprintu Jislová svou zkušenější kolegyně o pouhou vteřinu.

Jednu chybu udělala na střelnici taktéž Markéta Davidová. Hlavní česká hvězda se tím ocitla v boji o proklouznutí do nejlepší desítky. Na ni nakonec těsně nedosáhla, za což "mohla" poslední z českého kvarteta, Lucie Charvátová. Ta rovněž po jedné chybě skvěle finišovala a dojela na desátém místě, čtyři vteřiny před Davidovou.

Boj o vítězství sváděla na dálku Němka Denise Herrmannová s Norkou Eckhoffovou. V cíli byla Norka, která vedla i navzdory jedné střelecké chybě, o šest vteřin dříve a mohla už napůl slavit, na trati ale ještě byly mnohé sokyně. Eckhoffová se ale nakonec nemusela strachovat. Její výkon byl znovu exkluzivní a vysloužil jí triumf. Herrmannová bere druhé místo, třetí skončila Dorothea Wiererová.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě:

Ženy - sprint (7,5 km): 1. Eckhoffová (Nor.) 18:11,1 (1 tr. okruh), 2. Herrmannová (Něm.) -6,1 (0), 3. Wiererová (It.) -10,5 (0), 4. Preussová (Něm.) -17,3 (1), 5. Džymová (Ukr.) -30,5 (0), 6. Alimbekavová (Běl.) -31,4 (1), 7. E. Öbergová (Švéd.) -36,1 (0), 8. Dunkleeová (USA) -37,2 (0), 9. Schwaigerová (Rak.) -38,1 (0), 10. Charvátová -39,7 (1), 11. Davidová -43,0 (1), ...31. Jislová -1:27,8 (1), 33. Puskarčíková (všechny ČR) -1:28,6 (1).

Průběžné pořadí SP (po 22 z 26 závodů): 1. Eckhoffová 983 b., 2. Röiselandová (Nor.) 870, 3. H. Öbergová (Švéd.) 815, 4. Preussová 755, 5. Wiererová 734, 6. Hauserová 710, ... 10. Davidová 584, 47. Charvátová 118, 60. Puskarčíková 52, 64. Jislová 45.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články