Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Doufáme, že se z útlumu zvedneme, věří Holubec biatlonistům před smíšenými štafetami

Světový pohár v Pokljuce se překlápí do své druhé poloviny. Na řadě jsou závody smíšených štafet a dvojic. Český tým by si po slabých výsledcích z posledních dílů seriálu potřeboval zlepšit náladu. Sám asistent trenéra Jiří Holubec otevřeně přiznává, že biatlonisté se po posledních dvou nepodařených vytrvalostních závodech nachází v útlumu. Přímý přenos singl-mixu sledujte od 13:10 na ČT sport a webu ctsport.cz, smíšené štafety následují od 14:50.

Ondřej Moravec předává štafetu Evě Puskarčíkové
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Nemoci lačně obchází české reprezentanty a jako poslední to zatím odnesla Jessica Jislová. "Doufáme, že se z toho zvedneme. Zdraví nás pozlobilo, není tam dobrá nálada," řekl Holubec.

Nachlazení nepustilo Jislovou do vytrvalostního závodu, takže nevydařené zápolení Markéty Davidové, Evy Kristejn Puskarčíkové a zejména Lucie Charvátové sledovala pouze jako divák. 

V sobotu by tomu již mělo být jinak. Trenéři Jislovou pošetřili a nasadili do smíšené dvojice s Michalem Šlesingrem. Ten ve čtvrtek zajel individuální závod s přirážkou nelichotivých pěti trestných minut na 72. místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Holubec: Jsme v útlumu

Singl-mix je na programu v sezoně teprve podruhé a Jislová má co napravovat. V Östersundu byli totiž s Jakubem Štvrteckým dostiženi a skončili až osmnáctí.

Závod v prosinci ovládlo Švédsko před Německem a Norskem a dá se očekávat, že podobná sestava se bude rvát spolu s Francií o přední příčky i tentokrát.

Smíšená štafeta dopadla z českého pohledu o něco lépe, i tak by si ale tým tentokrát představoval lepší než prosincové jedenácté místo. 

Sestava tváří se nemění, na trať se opět vydají Ondřej Moravec (který jako 25. v individuálu dosáhl jako jediný Čech na body), Michal Krčmář, Markéta Davidová a Eva Kristejn Puskarčíková. 

Na rozdíl od dvou bezvětrných závodů by se tentokrát mělo počasí zkazit. Organizátoři očekávají déšť a teploty okolo nuly. Trestná kola jsou nežádoucí, přesná střelba bude jasným základem.

Obě biatlonistky z jednoho pokoje se v pátek vešly do čtyřicítky, stoprocentní střelba se jim ale i tentokrát vyhnula. Kristejn Puskarčíková se navíc dává dohromady po nemoci.

"Bylo to dost náročné. Mrzí mě dvě jedničky. Střílela jsem dost pomalu, snažila jsem to uhlídat," říkala pro svazový web.

Smíšená štafeta dvojic
zdroj: ČT4/AP autor: Rick Bowmer

Obě disciplíny jsou pro reprezentanty zakleté. V minulém ročníku dojeli Češi závod dvojic v Pokljuce desátí (resp. smíšenou štafetu 14.) a v americkém Soldier Hollow na 17. místě (resp. 6.).

Na loňském světovém šampionátu byli svěřenci Zdeňka Vítka a Egila Gjellanda v singl-mixu devátí, mix-štafeta šestá.

Nejsilněji vypadá norská smíšená štafeta, kterou budou táhnout bratři Johannes a Tarjei Bö. Řada týmů ale jinak favority šetří. Na trati se proto neukážou Tiril Eckhoff, Dorothea Wierer, Martin Fourcade a další. Slováci si kupříkladu mohli dovolit nenasadit Paulínu Fialkovou.

V neděli SP v Pokljuce zakončí závody s hromadným startem. Kristejn Puskarčíková podle svých slov doufá, že tým poslední závody ve Slovinsku zvládne. Výhled je totiž neúprosný.

Mistrovství světa začíná v polovině února a český tým by do italské Anterselvy rád vyrazil s optimistickým výhledem.

Pokljuka si pro biatlonisty připravila pozměněné tratě. Jak nyní vypadají?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články