Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dostanou se čeští biatlonisté konečně do dvacítky? Další možnost mají ve sprintu

Veronika Vítková by mohla být příkladem i pro biatlonové kolegy. Ve čtvrtečním sprintu vybojovala vůbec první umístění na stupních vítězů pro české barvy. K tomu mají muži zatím hodně daleko a stále čekají na pozici byť jen v první dvacítce. Sprint biatlonistů v Oberhofu i s českým kvintetem sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 13:45.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Čtvrteční úspěch českých žen podtrhla desátým místem Eva Puskarčíková. K euforii má situace před olympijskými hrami daleko, ale přesto je to velká vzpruha. "Přála bych si, aby naše výsledky ukázaly cestu i klukům," poslala Puskarčíková vzkaz mužské části týmu.

Na trati bude chybět Michal Šlesingr, který doléčuje zraněné koleno. V Oberhofu tak nenaváže na loňské druhé místo. Tamní "biatlonový motokros" nicméně zkouší šest Čechů: Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Jaroslav Soukup, Adam Václavík, Tomáš Krupčík, ale také nováček Ondřej Hošek, který v této sezoně v IBU Cupu zaznamenal skvělé páté místo.

V pátečním sprintu však dostávají přednost jeho zkušenější kolegové. K závodění mezi elitou se vrací Jaroslav Soukup, který po nepříliš přesvědčivých výkonech v Östersundu hledal jistotu v druhé sérii biatlonových závodů.

Zopakuje Václavík životní maximum?

Uprostřed Durynského lesa se nicméně českým biatlonistům daří. Kromě Šlesingra také Michalu Krčmářovi, který tu dokázal být i v elitní desítce. Nejlepší výsledky v kariéře zde zaznamenal Adam Václavík, loni dokonce vybojoval ve sprintu 17. místo.

Do boje v popředí Světového poháru by se rádi mezi Johanesse Böho, který v Oberhofu ještě nikdy nebyl ani na stupních vítězů, a Martina Fourcada rádi vklínili domácí Němci. Arnd Peiffer tu dokázal jednou vyhrát a dvakrát slavil stříbro, pozadu nezůstávají ani Eric Lesser a Simon Schempp.

Navzdory dešti a teplejšímu počasí zůstávaly tratě během ženského sprintu bezpečné a biatlonistky si na kvalitu sněhu nikterak nestěžovaly. Otázkou zůstává, nakolik bude hrát roli obvykle nezbedný vítr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články