Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Domračevová ovládla závod na 15 km, Vítková dojela pátá

Östersund – Po včerejší premiéře biatlonistů mají svůj úvodní závod nové sezony za sebou také ženy. Zvítězila přitom Běloruska Darja Domračevová, nejlepší Češkou byla Veronika Vítková, která dojela pátá. Gabriela Soukalová pokazila střelbu. Startovní listinu a celkové výsledky najdete zde

Sport
zdroj: ČT4

Obhájkyně loňského vítězství z tohoto závodu Gabriela Soukalová, jež vynechala nedělní smíšenou štafetu, pokazila závod hned první střeleckou položkou vleže s čtyřmi chybami. Nakonec skončila čtvrtá žena loňského konečného pořadí SP bez bodu až dvaašedesátá. Pro suverénní vítězství si doběhla trojnásobná olympijská šampionka ze Soči Běloruska Darja Domračevová.

Českou výpravu potěšila v Östersundu středeční bronzová příčka Michala Šlesingra, jeho pódiový úspěch však dnes jeho reprezentační kolegyně nezopakovaly. Vítková ztratila na třetí příčku minutu a půl.

"Jsem mile překvapená běžeckým výkonem, ale hodně, hodně naštvaná za střelbu. Dvě chyby v jedné položce, to je ve vytrvalostním závodě prostě moc. S ležkou se trápím dlouhodobě a zbytečně jsem si to v závodě připomněla, moc jsem chtěla," řekla česká biatlonistka. "Verča předvedla velice dobrý výsledek, zaslouží si velkou pochvalu," pochválil svěřenkyni šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář.

Ve Švédsku panují jarní podmínky, ty však Vítkovou v běhu nebrzdily. "Sníh, to byl takový jarní firn. Nohy se nám bořily po kotníky. Byla to dřina. Když se ale podívám na běžecký čas, tak mi to vlastně nevadilo," těšilo jilemnickou biatlonistku. "Byla jsem dost vykulená, když mi kluci z týmu hlásili, že mi Kaisa (Mäkäräinenová) moc neujíždí, a ještě víc mě překvapilo, že mě Darja nedoběhla," připomněla vítězku, která se na trať vydala půldruhé minuty za ní.

Soukalová, majitelka dvou stříbrných medailí z olympiády v Soči, na úvodní ležce minula čtyři terče, celkem nasbírala trestných minut šest. Předstihly ji dvacátá Jitka Landová i Eva Puskarčíková, která z průběžného šestého místa spadla po čtyřech minelách v závěru do páté desítky.

"Závod se vyvíjel zvláštně. Gábina to rozsvítila hned na začátku, vypadá to, že špatně zaujmula polohu. Všechny rány šly na osm hodin. Druhá položka vleže už byla v pořádku," uvedl Rybář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články