Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Doll navázal v Oberhofu na předvánoční triumf. Zase blbej vstup, hlásil naštvaný Krčmář

První sprint biatlonového Světového poháru v novém roce ovládl Němec Benedikt Doll. Je to jeho pátý triumf v rámci seriálu celkově. Ani jeden z českých reprezentantů nedokázal zastřílet čistý závod, jednička týmu Michal Krčmář nechal na střelnici tři rány a byl na sebe naštvaný, i když se prý necítil vyloženě v kondici. Skončil na 43. místě.

Doll se blýsknul se už před Vánoci během třetího dílu elitního seriálu v Lenzerheide, teď k triumfu ve sprintu přidal další první místo ve stejné disciplíně, a to i s jednou chybou. 

"Jsem opravdu šťastný, nečekal jsem to. Po stojce jsem byl překvapen, jaký mám čas. Je to pro mě trochu překvapivé. Na posledním kole jsem nechal všechno," řekl v rozhovoru pro ČT sport.

Na druhém místě jen o dvě sekundy skončil Nor Sturla Holm Laegred, třetí jeho krajan Endre Stroemsheim.

Podle původního plánu měli muži závodit už ve čtvrtek, ale německým pořadatelům nepřálo počasí. Kvůli vysokým teplotám v kombinaci s deštěm a silným větrem program pozměnili. Trenér Michael Málek byl ale na organizátory značně naštvaný, podle něj situaci podcenili.

Michal Krčmář nevstoupil do závodu dobře. Minul hned prvním výstřelem a chyboval i při dalším. Celkově za tři, s tím česká jednička být spokojena nemohla. "Přišel mi tam poryv vleže, ale co mám informace, zareagoval jsem dobře, akorát ty rány byly kalibrové dole," řekl.

"Samozřejmě mě to mrzí, zase blbej vstup do závodu, ale je to tak, s tím nic nenadělám," začal Krčmář.

"Necejtil jsem se v dobré kondici úplně, což se trochu projevilo u té stojky, kde jsem se s tím pral. Trať byla víceméně stejná jako při nástřelu. Neměl jsem pocit, že by se to v průběhu závodu zhoršovalo," doplnil Krčmář. Organizátory za přístup spíše pochválil.

Jonáš Mareček se uvedl na ležce dvěma chybami, jedno trestné kolo přidal na druhé položce. "Trať byla docela v pohodě, na to, jak to vypadalo na trénincích. Na lyžích ale asi nějaké šrámy budou," vyprávěl na padesáté pozici v rozhovoru pro ČT sport.

Na střelnici to podle něj byly opět Marečkovy zbytečné chyby. "Chtěl bych tam dát už nějaké nuly, ale asi nad tím moc přemýšlím. Určitě jsem nespokojený," dodal.

Jakub Štvrtecký střelbu piloval, mezi jednotlivými ranami si dával načas a zapsal nulu. Jenže na stojce přišel totální výbuch a tři rány neustál.

"Na trati to bylo utrápený. Odskákal jsem to na stojce, není to optimální, jedu přes limit, aby byla šance na nějaký výsledek, ale... Kalkuloval jsem s tím, abych se trefil, ale bohužel," řekl pětatřicátý Štvrtecký.

Vítězslav Hornig se zaskvěl výbornou střelbou na první zastávce, stejně tak Tomáš Mikyska, který se vrací po zranění. Pro oba se jedná o letošní debut v SP. Nakonec dvaačtyřicátý Hornig nakonec dojížděl s jednou minelou, stejně jako jeho o dvě místa lepší kolega, který si navíc špatně přebil. 

V Oberhofu se mají o víkendu jet ještě stíhací závody a také štafety. Poté se program SP přesune do jiného německého areálu, kterým tradičně bývá Ruhpolding. Druhý trimestr uzavře před soustředěním na MS italská Anterselva.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo) - sprint:

Muži (10 km): 1. Doll (Něm.) 24:12,2 (1 tr. okruh), 2. Laegreid -1,8 (1), 3. Strömsheim -5,4 (1), 4. J. T. Bö (všichni Nor.) -19,6 (2), 5. Fak (Slovin.) a Kühn (Něm.) oba -29,8 (0), ...35. Štvrtecký -2:03,6 (3), 40. Mikyska -2:09,3 (1), 42. Hornig -2:15,2 (1), 43. Krčmář -2:16,4 (3), 50. Mareček (všichni ČR) -2:29,6 (3).

Průběžné pořadí (po 9 z 21 závodů): 1. J. T. Bö 534, 2. T. Bö 447, 3. Dale-Skjevdal (oba Nor.) 394, 4. Strömsheim 377, 5. Doll 376, 6. Laegreid 376, ...23. Krčmář 151, 45. Mareček 25, 48. Štvrtecký 23, 58. Václavík 15, 64. Karlík (oba ČR), 75. Mikyska 1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články