Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Do třetice stříbro. Biatlonista Štvrtecký vybojoval na juniorském MS druhé místo ve sprintu

Jakub Štvrtecký zúročil na mistrovství světa juniorů zkušenosti z aktuálního ročníku Světového poháru a dojel si pro stříbro ve sprintu. V Lenzerheide nestačil pouze na obhájce zlata Vebjörna Söruma z Norska, který vyhrál o 25 sekund, přestože běžel jedno trestné kolo. Mezi ženami skončila Tereza Vinklárková šestá.

Je nám líto, video expirovalo.
Štvrtecký je juniorským vicemistrem světa ve sprintu, Vinklárková skončila šestá

Český reprezentant střílel bezchybně a navázal na druhá místa dorostenecké štafety a Ondřeje Mánka z pátečního sprintu dorostenců.

Štvrtecký se po juniorském MS připojí k reprezentaci chystající se na světový šampionát dospělých v Anterselvě.

Ještě v neděli v Lenzerheide ale bude člen letohradského klubu pocházející z Velkých Karlovic útočit na další medaili ve stíhacím závodu.

"Chtěl jsem se tady v Lenzerheide rozloučit s juniorskou kategorií co nejlépe. A tahle medaile je důkazem, že se to povedlo. Pravdou je, že to bylo tak trochu za dvě vteřiny dvanáct. Je to o to krásnější, že se vlastně jedná o moji vůbec první velkou medaili," řekl Štvrtecký.

Do stíhačky postoupilo kompletní české kvarteto, Mikuláš Karlík skončil desátý, Vítězslav Hornig osmnáctý a Tomáš Mikyska dojel na 21. místě. Sörum bude i ve stíhačce obhajovat zlato z loňského šampionátu v Osrblie.

Ve sprintu juniorek Vinklárková se dvěma trestnými koly ztratila minutu a sedm sekund na vítěznou Rusku Anastasii Ševčenkovou.

"Tři závody a třikrát jsem byla tady na širším pódiu. Vůbec tomu nemohu uvěřit, ale jsem moc a moc spokojená," připomněla Vinklárková páté příčky z individuálního závodu i štafety.

Zklamala Tereza Voborníková, která zejména kvůli třem chybám na ležce skončila až na 38. místě, nejhůře z čtveřice českých reprezentantek. Klára Polednová byla 31. a Petra Suchá o pět příček za ní. 

Zdroj
biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články