Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Do Finska v plné síle. Biatlonisté zabojují o důležité body pro příští sezonu

V Kontiolahti půjde nejen o body do Světového poháru, ale také do Poháru národů. Muži i ženy potřebují skončit do desátého místa, aby i příští sezonu mohli startovat s pěti závodníky. I proto se Češi ve Finsku představí v plné síle v čele s olympijskými medailisty Veronikou Vítkovou a Michalem Krčmářem. Přímé přenosy nabídne od čtvrtka ČT sport a web ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

Spolu s Krčmářem se ve čtvrtečním sprintu objeví Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr a Adam Václavík. Ženy pojedou sprint v pátek a Vítkovou ve startovní listině doplní Jessica Jislová, Eva Puskarčíková a Veronika Zvařičová. Čerstvá juniorská mistryně světa Markéta Davidová se k týmu připojí pro závody na Holmenkollenu v Oslu o týden později.

"Naší ambicí v obou kategoriích je posbírat co nejvíce bodů do Poháru národů," prohlásil šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář.

Jaká je v Poháru národů situace?

Oba týmy jsou v žebříčcích osmé. Ženy mají na svém kontě 3461 bodů, na sedmé Švédky jim chybí 48 bodů, na deváté Bělorusky mají drobný náskok 51 bodů. Desátou příčku drží Polky, jedenácté Švýcarky dosáhly na 3098 bodů. Muži jsou s 3108 body jen o deset před Švýcary, desátí Slovinci mají 2976 bodů, jedenáctí Ukrajinci 2954 bodů.

Ve Finsku se budou započítávat sprinty, smíšená štafeta (mixy) a štafety smíšených dvojic (singly). V norském Oslu pak jsou na programu opět sprinty, a také štafety v jednotlivých kategoriích.

Získat co nejvíce bodů v Kontiolahti i Oslu potřebují čeští biatlonisté zejména proto, že na protest kvůli ruské dopingové aféře vynechají závěrečný díl seriálu SP v ruské Ťumeni. Tam se ovšem počítají body do Poháru národů už jen ze sprintů.

Za vítězství ve štafetách je 420 bodů, za šesté místo 290, za desáté 220. V obou smíšených štafetách se body pro kategorii půlí. Průměrné bodové zisky v individuálních závodech se u českého výběru pohybují přibližně mezi 320 až 400 body.

Zdroj
ČTK,

Hlavní zprávy

Nejčtenější články