Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Do boje o MS se vedle "zpěvačky" Koukalové vložila i kancléřka Merkelová

Kišiněv – Zatímco český biatlon vsadil v boji o pořádání mistrovství světa mimo jiné na svou reprezentační hvězdu Gabrielu Koukalovou a její zpěv, německý Oberhof se snaží získat body prostřednictvím Angely Merkelové. Spolková kancléřka podpořila kandidaturu durynského střediska v dopise delegátům kongresu mezinárodní unie IBU. O pořadatelích se rozhodne v neděli.

Angela Merkelová
zdroj: Reuters

Gabriela Koukalová v sobotu delegátům zazpívá na slavnostním obědě. Německo se těší podpory z vyšších míst. "Mistrovství světa je výsada ukázat se jako přátelský hostitel a profesionální organizátor," napsala Merkelová v dopise, v němž označila Oberhof za kolébku biatlonu. Oberhof usiluje o pořádání MS v roce 2020 a třicet let po znovusjednocení Německa by šampionát byl podle Merkelové "ideální příležitostí ukázat světu bezmezné biatlonové nadšení země".

Nové Město na Moravě kandiduje na pořádání šampionátů v roce 2020 nebo 2021. Oberhof se uchází jen o jeden termín. Původně byl i mezi adepty pro rok 2021, ale pro tuto sezonu získal bavorský Oberstdorf světový šampionát v klasickém lyžování, proto se Němci rozhodli o další MS nežádat.

O biatlonový šampionát v roce 2020 se ucházejí vedle Nového Města a Oberhofu ještě Anterselva a Pokljuka. Český, italský a slovinský svaz usilují zároveň o MS 2021, kde je kandidátem také ruské město Ťumeň, které jako jediné ještě biatlonový svátek nepořádalo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články