Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Diváci? Hustý. Na střelnici jsem neslyšela ani vlastní dech, přiznala Davidová a těší se na stíhačku

Vedle divácké vřavy Markétu Davidovou nejvíce po jejím šestnáctém místě ve sprintu Světového poháru těšilo, že se před zraky diváků v Novém Městě na Moravě cítila jako na konci světového šampionátu. Tedy více než solidně, a to i přes dvě chyby, které nechala na střelnici. Do stupňů vítězů jí schází zhruba třicet sekund. Šance pro sobotní stíhačku jsou tak otevřené. Přímé přenosy ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

"Jelo se mi pocitově dobře, myslím, že jsem měla dobrý lyže. Samozřejmě mrzí mě, že za dvě je moc, na druhou stranu to byly dvě jedničky, což se prostě může stát," uvedla Davidová.

Z ničeho se každopádně nehroutí.

"Ale samozřejmě by to mohlo být veselejší," prohlásila Davidová ke svému představení na střelnici, kdy netrefila terč jak na ležce, tak i položce vestoje.

"Mrzí mě hlavně ta ležka. Malinko jsem si na tu ránu čekala, chtěla jsem ji dát a možná to byl ten důvod, proč jsem ji nedala," řekla v rozhovoru pro ČT sport.

Trať podle ní byla poměrně těžká. "Byly úseky, kde to vůbec nejelo, jak to bylo mokrý, ale kopce byly zmrzlý, tam odvedli organizátoři kus práce, to bylo dobrý."

Markéta Davidová
zdroj: ČTK

Do stíhačky už se těší, hlavně kvůli divákům, jejichž podporu označila za fantastickou. V sobotu má navíc návštěvnost překročit hodně přes dvacet tisíc.

"Uvidíme, jak to tady bude zítra vypadat. Budeme se snažit podat co nejlepší výkony a nechat tam všechno. Cítila jsem se dnes podobně jako na konci Oberhofu, tak uvidíme," připomněla česká jednička svou účast na rozšířeném pódiu po masku, kde vybojovala páté místo.

Je ráda, že ve Vysočina Areně může znovu startovat před tisícovkami fanoušků.

"Je to masakr. Zažili jsme to tady i bez diváků kvůli covidu a tohle je mnohem lepší. Je to neskutečný, těší mě hlavně, že fandí všem, že to nejsme jen my. Je to super, těším se na víkend," smála se.

Sport
zdroj: ČT4

Vyjížděla coby dvanáctá, ale o tři místa dříve před sebou měla Terezu Voborníkovou, která nakonec ve sprintu obsadila po třech chybách jednačtyřicátou pozici.

"Je to hustý. Sama jsem slyšela Terku, ten kotel, který byl na ní, a to byl fakt mazec. Já se snažím to brát spíš opravdu jako v pozitivním směru, než abych se z toho hroutila, že to je tady tak hlasitý a že jsou zraky upřené na nás," přiznala Davidová.

Na vítěznou a bezchybnou Norku Marte Olsbuovou Röiselandovou ztratila více než minutu.

Podle svých slov při střelbě Davidová neslyšela ani svůj vlastní dech.

"Trochu jsem se bála, jestli jsem to první kolo nepřepálila, ale na druhou stranu – kdy jindy to zkusit, než teď? Lidi jsou slyšet všude. Furt jsem zvládla dělat svoji práci na střelnici," zdůraznila mistryně světa z vytrvalostního závodu 2021 v Pokljuce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články