Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Davidovou zradila střelba, Češi ve vytrvalostních závodech na MSJ neuspěli

Stříbrná medaile štafety dorostenců zatím zůstává nejlepším výsledkem českých biatlonistů na mistrovství světa juniorů v Otepää. Ve vytrvalostních závodech, které opět poznamenal mráz a silný vítr, Čechy srazila horší střelba.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK

Markéta Davidová byla jasně nejrychlejší v běhu, ale měla velké problémy se střelbou a s osmi trestnými minutami skončila čtrnáctá. Na vině byla i velká porce smůly. "Klapka hlavně se jí zasekla při druhé ležce, a než si to uvědomila, dvakrát vystřelila. Ty rány šly úplně mimo terč," popsal trenér Jindřich Šikola.

Přesto účastnice olympijských her Davidová dopadla nejlépe z českých závodnic. Daleko za ní na 47. místě byla s více než desetiminutovou ztrátou Tereza Vinklárková, ještě hůře skončila osmapadesátá Natálie Jurčová.

Je nám líto, video expirovalo.
Junioři ve vytrvalostním závodu na úspěch dorostenecké štafety nenavázali

Nejlepší z českých výsledků zaznamenal šestým místem Jakub Štvrtecký, který v nevyzpytatelných podmínkách udělal "jen" čtyři chyby. "Z jeho výkonu mám velkou radost. Jednalo se o střelecký závod, a to není úplně Kubova parketa. Přesto ho zvládl a dojel si pro nečekaný výsledek. Ještě před závodem jsem mu trochu změnil těžiště zbraně a sám byl s tímto řešením spokojený. Snad mu to zejména vstoje, kde mívá třes nohou, pomůže i dále," uvedl trenér Vlastimil Vávra na svazovém webu.

Výsledky vytrvalostních závodů na MSJ v biatlonu v Otepää

Junioři (15 km): 1. Malinovskij (Rus.) 41:48,5 (3 trest. minuty), 2. Laegreid (Nor.) -19,4 (3), 3. Chalili (Rus.) -23,0 (2), ...6. Štvrtecký -1:30,1 (4), 26. Štulík (oba ČR) -4:01,5 (1).

Juniorky (12,5 km): 1. Žuková (Pol.) 41:36,1 (2), 2. Kryvonosová (Ukr.) -3:04,7, 3. Kazakevičová (Rus.) -3:20,0 (3), ...14. Davidová -5:56,8 (8), 47. Vinklárková -10:36,7 (7), 58. Jurčová (všechny ČR) -12:47,1 (3).

Zdroj
ČT sport, ČTK, Český biatlon

Hlavní zprávy

Nejčtenější články