Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Davidovou čeká premiéra v Kontiolahti, biatlonistky vyrazí do posledního sprintu sezony

Při předčasném ukončení sezony čeká biatlonistky v Kontiolahti poslední sprintovaný závod tohoto Světového poháru. Na startu bude i čtveřice Češek v čele s Markétou Davidovou, která má tuto disciplínu tuze ráda. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 15:00.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V aktuálním ročníku brala Davidová třikrát individuální bronz. V prvním trimestru byla na podiu v Östersundu i Annecy, naposledy před týdnem dojela třetí pod prázdnými tribunami v Novém Městě na Moravě.

Divácky pusto je ale i ve Finsku.

Právě tam jde biatlonová sezona pomalu ale jistě do finiše. Kvůli koronavirové pandemii bylo rozhodnuto, že Světový pohár v Kontiolahti tuto sezonu uzavře a následující týden v norském Oslu již biatlonisté závodit nebudou.

Sprint biatlonistek, stíhačky, mixy a konec.

V čele průběžného pořadí po čtvrtečním sprintu v Kontiolahti je Francouz Martin Fourcade. Jenže po odečtu dvou nejhorších výsledků v sezoně vede hodnocení Nor Johannes Bö o 19 bodů.

Po závodech v Novém Městě je v čele mezi ženami Italka Dorothea Wiererová. Do sprintu, který také vede, vyjede z 18. pozice.

Favoritek je nicméně mnohem více – ať už Tiril Eckhoffová z Norska, Švédka Hanna Öbergová, nebo Němka Denise Herrmannová.

Další Norka Marte Olsbu Röiselandová sezonu kvůli nemoci odpískala, nezávodila už ani minulý týden ve Vysočina Areně.

V Kontiolahti se tedy závodí bez diváků a se stejnými restrikcemi jako během české zastávky. Tedy žádné tiskové konference, rozhovory se závodníky v mix zónách s metr a půl velkým odstupem.

Sport
zdroj: ČT4

"Na druhou stranu jsme byli na letišti, kde si myslím, že to je to nejhorší, co může být," říká věcně Markéta Davidová (vyjede jako šestá).

Třiadvacetiletá jednička si v Kontiolahti, které očekává jeden stupeň nad nulou a sněhové přeháňky, odbude svou tamní premiéru v SP.

A Davidová nesmí chybět v sestavě, jež po Novém Městě zůstala neměnná.

České kvarteto biatlonistek čítá ještě Evu Kristejn Puskarčíkovou (číslo 8), senzačně bronzovou ze sprintu na mistrovství světa Lucii Charvátovou (34) a Jessicu Jislovou (68).

Trenéři další závodnici nepovolali i proto, že Tereza Voborníková a Tereza Vinklárková, tedy obě biatlonistky, které už letos nakoukly do A-týmu, se účastní v Hochfilzenu juniorského mistrovství Evropy.

Lucie Charvátová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V sobotu jsou v Kontiolahti na programu stíhací závody, sezonu uzavřou nedělní závody smíšených dvojic a smíšené štafety.

Právě v nich si na světovém šampionátu v Anterselvě dojela čtyřka Kristejn Puskarčíková, Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář pro bronz.

"Teď to prostě není optimální, trochu se s tím pereme," přiznal však Krčmář po svém nejlepším umístění mezi českými muži ve čtvrtečním sprintu. Dojel třicátý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články