Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lyžování ČR 2024

Davidová vyrazila s týmem do dějiště Her 2026. Jaké změny se chystají v Anterselvě?

Do startu nové sezony Světového poháru v biatlonu zbývají necelé dva měsíce a česká reprezentace se proto momentálně připravuje v italské Anterselvě. V nadmořské výšce 1600 metrů se v roce 2026 uskuteční olympijské hry. Aktuálně osm závodníků absolvuje dvoutýdenní tréninkový kemp. Přímé přenosy ze SP v biatlonu nabídne od 30. listopadu ČT sport a ČT sport Plus.

zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V Anterselvě ještě není sníh, přesto se do nejvýše položeného střediska Světového poháru vydal za tréninkem český tým.

Areál v Anterslevě prochází šestnáct měsíců před startem olympiády radikální proměnou, stále se pracuje v okolí stadionu. Nově se bude projíždět i za střelnicí, čímž se výrazně prodlouží cílová rovinka.

A proměnila se i trať. "Kopeček navíc mě úplně nepotěšil, ale jinak Anterselva je jeden z mých oblíbených areálů, takže jsem ráda. Také se mně tady dobře trénuje," říká Jessica Jislová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Biatlonisté absolvují kemp v dějišti Her 2026

Ženskou reprezentaci nově trénuje dvojice Lukáš Dostál a Luca Bormolini. Ten nahradil po loňské nevydařené sezóně Nora Egila Gjellanda.

"Snažíme si zvyknout na střelnici, kterou přebudovali. Cílem je kvalitně potrénovat a dobře si zastřílet ve vysoké nadmořské výšce," říká italský kouč.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Na novou biatlonovou sezonu se těší i Moravec, ale už v roli trenéra

Mistryně světa z roku 2021 Markéta Davidová doplňuje, že týmu hodně ubyly tréninky ve středních intenzitách. "Je tam více posilovny a je to trošku jinak poskládané," vysvětluje.

Velké objemy nabírá i Tereza Voborníková – loni nejlepší Češka v SP. Mužská i ženská reprezentace budou v Itálii trénovat do 15. října.

Nový ročník SP nabídne i jednu výraznou novinku. Nejlepší závodníci seriálu totiž budou mít od pevně určené startovní skupiny. Například první patnáctce v celkovém hodnocení budou patřit startovní čísla 46 až 74. Zároveň se zvýší i finanční odměny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články