Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Davidová vybojovala v Estonsku titul juniorské vicemistryně světa

Biatlonistka Markéta Davidová potvrdila roli jedné z favoritek a na mistrovství světa juniorů v Estonsku vybojovala ve sprintu stříbrnou medaili. Na vítěznou - a jednou chybující - Polku Žukovou ztratila dvaadvacetiletá Davidová, která se před týdnem vrátila ze zimních olympijských her, 26 sekund s dvěma střelami mimo. Žuková už má přitom zlato z individuálu. Bronz získala Francouzka Begueová. Mezi muži triumfoval Rus Tomšin. V neděli jsou na programu stíhačky, ČT sport a web ctsport.cz je odvysílá v přímých přenosech.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Davidové vyšel sprint mnohem lépe než individuální závod. V tom netrefila osm terčů a doběhla čtrnáctá.

"Strašně jsem trpěla," uvedla Davidová, která musela na dvě trestná kola. Hned za Žukovou bya nejrychlejší ženou závodu na 7,5 km. "Medaili jsem si moc přála a svazovalo mě to. O to více si jí však vážím a mám radost, že se to povedlo," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonistka Davidová brala na MSJ ve sprintu stříbro

"Markéta se chtěla rozloučit s juniorskou kategorií úspěchem a jsem moc rád, že se jí to povedlo. Základem byla bezchybná položka vleže," řekl trenér Jindřich Šikola.

Davidová od něj nejspíš po sezoně definitivně přejde k áčkové reprezentaci. Zároveň potvrdila, že v této sezoně ji čeká ještě start ve Světovém poháru za dva týdny v norském Oslu. V nohách už má přitom i premiérové účinkování na olympijských hrách.

Sprint běžely ještě dvě Češky: Tereza Vinklárková skončila 30., Natálie Jurčová 52.

Mezi biatlonisty bral zlato ve sprintu bezchybný Rus Tomšin. Ten už na šampionátu získal stříbro ve vytrvalostním závodu a s ruskou štafetou zlatou medaili. Druhý byl Francouz Perrillat, třetí Nor Aspens.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Ve sprintu byli dva čeští reprezentanti. Jakub Štvrtecký, který má z Otepää na kontě šesté místo z vytrvalostního závodu, skončil na 24. příčce se čtyřmi chybami.

Dominik Štulík se netrefil dvakrát, ale vinou špatného běžeckého času byl až 63. se ztrátou na čelo více než čtyři minuty.

Suma sumárum, česká výprava má zatím z Otepää tři medaile. Štafeta dorostenců skončila druhá, jeden z jejích členů Vítězslav Hornig vybojoval ve sprintu bronz.

Mistrovství světa juniorů v biatlonu v Otepää (Estonsko) - sprinty:

Juniorky (7,5 km): 1. Žuková (Pol.) 22:32,5 (1 trest. okruh), 2. Davidová (ČR) -26,0 (2), 3. Begueová (Fr.) -52,0 (0), ...30. Vinklárková -3:15,4 (2), 52. Jurčová (obě ČR) -5:03,3 (2).

Junioři (10 km): 1. Tomšin (Rus.) 25:01,8 (0 trest. okruhů), 2. Perrillat Bottonet (Fr.) -20,5 (1), 3. Aspenes (Nor.) -29,4 (2), ...24. Štvrtecký -2:07,6 (4), 63. Štulík (oba ČR) -4:06,3 (2).

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články