Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Davidová se opět blýskla. Ve sprintu v Le Grand Bornand se dostala na pódium

Další skvělý výkon. Markéta Davidová ve sprintu v Le Grand Bornand ani jednou nechybovala a do cíle dorazila jako třetí nejrychlejší. Nestačila jen na Tiril Eckhoffovou a Justine Braisazovou. Do stíhačky vyrazí s dvacetivteřinovým mankem na vítěznou Eckhoffovou. Jde o její šesté pódium v kariéře. Jednadvacátá skončila Lucie Charvátová, Jessica Jislová doběhla na 35. a Eva Kristejn Puskarčíková na 65. příčce.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK/AP autor: Anders Wiklund

Markéta Davidová zastřílela obě položky bez chyby a skončila třetí v pořadí. "Nejelo mi to," řekla však Davidová v cíli o deštivých podmínkách, kvůli kterým zřejmě ztratila na soupeřky v závěrečném okruhu. "Měla jsem ale štěstí, že mi to na střelnici padalo," dodala bezchybná střelkyně. Nestačila pouze na vítěznou Tiril Eckhoffovou a domácí Justine Braisazovou.

Dalším Češkám se tolik nedařilo. Lucie Charvátová (21.) začala dobře a svižně, lepší výsledek si ale odstřelila dvěma chybami na druhé střelbě. "První polovina závodu byla skvělá, druhá byla trošku horší. V průměru snad slušný výsledek," řekla Charvátová v cíli.

Hned čtyři minely vyrobila Eva Kristejn Puskarčíková (65.), se dvěma chybami absolovala trať Jessica Jislová (35.). "Od Markéty to byl perfektní výkon, super. V takových podmínkách... Dvacáté místo Lucie je také velice slušné," dodal trenér Jiří Holubec. 

Jak závod probíhal?

Lucie Charvátová vyrazila do sprintu jako první s číslem jedna a dařilo se jí. Jako by chtěla vzpomenout na nedávné šesté místo ze závodu v Hochfilzenu – na první střelbě nechybovala a držela se v popředí. Bohužel, na druhé zastávce si závod pokazila dvěma chybami a pořadím výrazně klesla.

Ještě lépe než Charvátová začala Markéta Davidová, která letěla tradičně na trati – málokdo jí dokázal konkurovat – a co víc, nechybovala ani na jedné ze dvou střeleb. To mladou českou hvězdu vystřelilo k těm nejvyšším příčkám. Davidová dorazila do cíle a s číslem pět čekala, jak si povedou soupeřky.

Strašila ji především Justine Braisazová a Světlana Mironovová, které také střílely čistě. Francouzskou biatlonistku tlačili dopředu domácí fanoušci, k jejichž radosti se Braisazová dostala v cíli před Davidovou. Byla lepší o čtrnáct vteřin. Naopak Mironovová na českou hvězdu nestačila o dvě sekundy.

Francouzské oslavy však posléze zhasly, když do cíle dorazila Tiril Eckhoffová. Norka navzdory jedné střelecké minele byla v součtu o sedm vteřin rychlejší než domácí Braisazová, čímž odsunula Davidovou na třetí příčku. Na ní už česká biatlonistka zůstala a připsala si další cenný výsledek na nejvyšší úrovni.

SP v biatlonu v Le Grand-Bornand (Francie):

Ženy - sprint 7,5 km: 1. Eckhoffová (Nor.) 20:27,0 (1 tr. okruh), 2. Braisazová (Fr.) -6,2 (0), 3. Davidová (ČR) -20,5 (0), 4. Mironovová (Rus.) -22,5 (0), 5. Herrmannová (Něm.) -29,7 (2), 6. Tandrevoldová (Nor.) -31,7 (1), 7. Krjuková (Běl.) -44,9 (0), 8. Simonová (Fr.) -46,7 (1), 9. Pidhrušná (Ukr) -47,1 (0), 10. P. Fialková (SR) -48,8 (1), ...21. Charvátová -1:19,0 (2), 35. Jislová -1:42,6 (2), 65. Kristejn Puskarčíková (všechny ČR) -2:22,9 (4).

Průběžné pořadí SP (po 5 z 24 závodů): 1. Wiererová (It.) 207 b., 2. Tandrevoldová 199, 3. Öbergová (Švéd.) 182, 4. Braisazová 173, 5. Eckhoffová 167, 6. Simonová 157, 7. Davidová 149, ...21. Kristejn Puskarčíková 83, 24. Charvátová 80, 40. Jislová 40.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články