Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Davidová: Sama se divím, že jsem se na poslední položce nerozklepala

Báječný víkend. Markéta Davidová v italské Anterselvě rázně vyrukovala do světové biatlonové špičky: vítězství ve sprintu potvrdila druhým místem v hromadném závodě, který přitom ve SP jela poprvé v kariéře. "Sama se divím, že jsem se na poslední položce nerozklepala," usmívala se česká biatlonistka v cíli.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Fakt jsem se (na tlak) snažila vůbec nemyslet. Věděla jsem, že jde o dlouhý závod, že dvě nuly vleže nic neznamenají – že jsou tam ještě dvě další položky," líčila Davidová po skončení závodu pro Českou televizi. "Přišlo mi, že jsme celý závod jely strašně pohromadě a vůbec se to neroztrhalo," doplnila v Anterselvě.

Biatlon fokus podcast: Proč je Davidová výjimečná a dokáže na triumf navázat i v zámoří?

Biatlonistky se opravdu držely pospolu. Davidová se v první polovině závodu vyvážela za Kaisou Mäkäräinenovou, avšak chyba na třetí střelbě pořadí výrazně přesypala. Najednou to nebyly finsko-české, nýbrž německé barvy, které se vezly vepředu. Laura Dahlmeierová se na italské půdě rozpomínala na svou dominanci z let minulých.

"Sama se divím, že jsem se na poslední položce nerozklepala," dodávala Davidová. Situaci ale zvládla a mohla se vydat stíhat vedoucí německé duo Dahlmeierová, Vanessa Hinzová. Druhou jmenovanou ještě před stadionem dostihla, vítězka ale už byla z jejího dosahu. I navzdory skvěle jedoucím lyžím, které Davidová v cíli hned chválila.

"Chtěla bych zhodnotit kladně lyže, protože dnes to strašně odzávodily za mě – jely úplně neskutečně a já jsem se jenom vezla. Opravdu tleskám servisu," chválila Davidová v cíli český realizační tým. "Snažila jsem se dělat to, co umím, a ono to vyšlo," dodala v Anterselvě. "Vůbec jsem to nečekala," usmívala se.

"Říkala jsem si, že i když dám čtyři nuly, tak to nemusí být dobrý. Ale dopadlo to takhle, takže jsem ráda. Byly to skvělé závody a pro mě úplně skvělý víkend," byla v cíli šťastná. Na medailovém ceremoniálu se Davidová v italské Anterselvě mohla podruhé postavit mezi nejlepší, tentokrát na druhý nejvyšší stupínek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články