Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Davidová postoupila na Blink festivalu z kvalifikace, ale finále hromadného závodu jí nevyšlo

Prázdniny jsou v plném proudu a biatlonisté nezahálejí. Špičkoví závodníci si zpestřují přípravu na exhibičních kláních v Norsku v rámci Blink festivalu. Jediným českým účastníkem finálových závodů s hromadným startem byla Markéta Davidová. Po pokažené střelbě však dokázala porazit jen Anastasii Kuzminovou a skončila předposlední jedenáctá. Nejlépe z českých reprezentantů dopadl v kvalifikaci šestnáctý Tomáš Krupčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Závod s hromadným startem na Blink festivalu i s Markétou Davidovou

Davidová odstartovala slibně, po první bezchybné položce vleže jela na třetím místě. Čtvrtou a pátou ranou na druhé ležce však minula a ztratila vydobytou pozici, po trestných kolech jí patřila šestá pozice. Naděje pohřbila na první stojce, když chybovala hned čtyřikrát. Exhibiční závod ovládla olympijská šampionka Hanna Öbergová.

"Bylo to rychlé, ale nemyslím si, že by to byl úplně vypovídající závod. Je to prostě exhibice. Člověk si vyzkouší střílet ve vysokých tepech, protože za těch 800 metrů se nestíhá uklidnit. Myslím si, že to byl dobrý trénink," uvedla pro svazový web Davidová.

Celkem devět minel oproti bezchybné kvalifikaci byl podstatný rozdíl. "Popravdě moc nevím, co jsem tam vyváděla. V podobném zatížení jsme zatím mockrát nestřílely, takže je to zase něco nového po těch pár měsících přípravy," dodala dvaadvacetiletá reprezentantka.

Klání mužů se proměnilo v souboj dvou velikánů. V cíli byl nakonec o sekundu a čtyři desetiny rychlejší Johannes Bö před Martinem Fourcadem.

Závodu s hromadným startem předcházely střelecké duely, ve kterých šlo o to, co nejrychleji sestřelit pět terčů vestoje i s využitím náhradních nábojů. Do finále se z českých žen probojovala jen Jessica Jislová. Za vítěznou italskou favoritkou Dorotheou Wiererovou zaostala o bezmála deset sekund a obsadila desátou příčku.

Českým biatlonistům se ve střeleckých závodech příliš nedařilo. Do finále prošel jen Milan Žemlička. Tam ovšem skončil poslední se ztrátou skoro 20 sekund na nejrychlejšího Tarjeie Bö. Norský reprezentant o pouhou setinu sekundy překonal Martina Fourcada.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články