Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Davidová obhájila cenu pro nejlepší biatlonistku, výkonem roku je bronz Charvátové

Markéta Davidová se stala podruhé za sebou vítězkou ankety Biatlonista roku. Třiadvacetiletá závodnice zvítězila s velkým náskokem před Lucií Charvátovou, která dostala za překvapivý bronz ve sprintu na mistrovství světa v Anterselvě ocenění za Výkon roku.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Třetí v anketě skončil osmnáctiletý dorostenec Ondřej Mánek, trojnásobný stříbrný medailista ze světového šampionátu v Lenzerheide.

Davidová si ve zkrácené sezoně třikrát dojela pro bronz ve sprintech Světového poháru - ve švédském Östersundu, francouzském Annecy a před prázdnými tribunami v Novém Městě na Moravě. Celkově skončila v SP čtrnáctá - nejlépe v kariéře.

"Ve výsledku byla sezona asi úspěšná. Byly závody, které nebyly úplně ono, ale když se ohlídnu, tak to nebylo špatné," řekla po sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonistkou roku je podruhé v řadě Davidová

Nejvíce si považovala bronzu ze smíšené štafety na mistrovství v Anterselvě, na kterém se podílela výkonem na druhém úseku. Na stupně vítězů vystoupila s Evou Kristejn-Puskarčíkovou, Ondřejem Moravcem a Michalem Krčmářem.

"Na medaili z mistrovství budu dlouho vzpomínat, protože můžete sdílet nadšení s dalšími třemi lidmi. To je o to větší zážitek," uvedla Davidová.

Český biatlonový svaz vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru neuspořádal tradiční slavnostní vyhlášení a pořadí určil na základě hlasování fanoušků o Biatlonistu sezony na portálu iDNES.cz.

"Biatlonista sezony se současně stává i Biatlonistou roku Českého svazu biatlonu," potvrdil prezident svazu Jiří Hamza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články