Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Davidová o střeleckém trápení: Není čas něco měnit, chci to ale ještě napravit

Zklamání Markéty Davidové pokračuje. Ačkoli běží skvěle, ve stíhačce měla druhý nejrychlejší čas vůbec, v Pokljuce jí to nestřílí tak, jak by si představovala. Stejně jako ve sprintu udělala čtyři chyby na střelnici a doufá, že do úterního vytrvalostního závodu se jí podaří na mušce zapracovat, velké změny ale neplánuje. Přímé přenosy a zpravodajství z MS sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Stíhací závod nakonec Davidové přinesl po čtyřech trestných okruzích 32. místo, tedy posun o dvanáct příček od sprintu. "Na lyžích jsem se cítila dobře, tak to aspoň bylo fajn. Ale to mě nezachrání, když střílím takhle," posteskla si.

S trenérem Egilem Gjellandem se po sprintu o střelbě bavili, ale příčinu nezdaru nenašli. "Snažím se myslet na to, co mám dělat, a ani to nepomáhá," komentovala nejlepší česká biatlonistka sprint, kde se na střelnici nedařilo ani jejím reprezentačním kolegyním.

Přitom v tréninku je její střelba stejně jako třeba u Lucie Charvátové v pořádku. "Tam střílím nuly, to dřív nebývalo. Dřív to bylo o náhodě. Je pro mě těžké si to v hlavě vyhodnotit, proč se to děje," uvažovala čtyřiadvacetiletá biatlonistka.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Gjellanda a Davidové po stíhačce na MS

Žádné změny ve střelecké technice nemá v plánu. "Není co měnit, není na to čas. Určitě chci jít zítra střílet a zkusit to ještě prostě nějak spravit," uvedla Davidová.

Nejen jí, ale celému českému týmu se první týden šampionátu příliš nevydařil. Jediným světlým momentem bylo jedenácté místo Michala Krčmáře ve sprintu. Ve stíhačce byl ale až dvaadvacátý.

"Měl jsem otevřenej závod a pokazil jsem si ho svými chybami. Není to všechno tohle, ale mohl jsem předvést daleko lepší výkon. Myslím, že jsem tady, abych mohl střílet líp a být v první desítce," prohlásil Krčmář.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Krčmáře a Rybáře po stíhacím závodu na MS

K tomu připočtěme ještě jedenácté místo smíšené štafety. 

"Nikdo z toho není nadšený, loni v tuhle dobu už byly dvě medaile. Neříkám, že od nás někdo zase očekával medaile, ale rozhodně lepší umístění, než co tu předvádíme," konstatovala Davidová.

V aktuální sezoně Světového poháru se nikdo z reprezentantů na stupně vítězů ještě nedostal. Další šancí bude pro Davidovou i ostatní biatlonistky úterní vytrvalostní závod na 15 km. Živě ho od 13:00 odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články