Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Davidová navázala ve stíhačce na triumf ze sprintu, Hornig sedmým titulem vyrovnal Krčmáře

Markéta Davidová ovládla na mistrovství republiky v Letohradu po sprintu i stíhací závod. Mezi muži uspěl Vítězslav Hornig, který sedmým triumfem na letním šampionátu dorovnal Michala Krčmáře.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Davidová a Hornig vyhráli na letním MČR stíhačku

Davidová vyrážela do stíhačky s náskokem pěti sekund na Terezu Voborníkovou. Přes dvě chyby se udržela na vedoucí pozici a soupeřku, která musela také na dvě trestná kola, porazila o 18 sekund. Už s odstupem minuty a půl a se třemi trestnými koly skončila třetí Jessica Jislová.

"Chtěla jsem zastřílet lépe než ve večerním závodě a jsem ráda, že jsem se tentokrát vyhnula dvojkám. Měla jsem dost těžký minulý týden, takže jsem byla dost unavená. A ve čtvrtek už odjíždíme na další soustředění, takže to teď máme nabité," řekla Davidová.

Závod mužů se rozhodoval na stojkách. O jedno trestné kolo lépe si vedl Vítězslav Hornig, který udělal v součtu čtyři chyby. Druhého Adama Václavíka, který kroužil šestkrát, porazil o 18 sekund.

Vítěz sprintu Jonáš Mareček minul pět terčů a bral jen bronz. V sobotu druhý Tomáš Mikyska závod kvůli menším zdravotním problémům vynechal.

"Bylo to hodně utrápené vítězství. Po dvou sobotních závodech už jsem byl unavený. Proto jsem se soustředil na střelbu, ale i ty čtyři chyby jsou moc. Zřejmě se na střelnici projevila právě ta únava," hodnotil své počínání Hornig.

Zdroj
biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články