Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Davidová může získat malý křišťálový glóbus. Dlouhého závodu se obává každý, říká

Nejdelší závod čeká po mužích podruhé v sezoně také biatlonistky, které ve Světovém poháru v Anterselvě pojedou tradiční distanci 15 kilometrů. Na startu bude vedle čtyř Češek také Markéta Davidová. Individuální disciplína jí svědčí, což může podtrhnout ziskem malého křišťálového glóbu. To by byla před olympiádou nadmíru příjemná vzpruha. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 13:50.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih střeleb a ohlasy českých biatlonistek z vytrvalostního závodu v Östersundu

Potenciální zisk trofeje Davidová ovšem raději v hlavě vůbec neřeší. "Určitě bych glóbus ráda získala, ale teď nad tím nepřemýšlím," přiznala.

Našlápnuto má každopádně po triumfu na úvod sezony ve vytrvalostním závodu více než dobře. Disciplína jí na loňském mistrovství světa přinesla po bezchybném výkonu zisk titulu mistryně světa.

"Řekla bych, že dlouhého závodu se obává každý a vždycky. Mám k němu respekt, ale poslední dva závody mi vyšly. Za to jsem ráda," řekla svazovému webu.

Do Anterselvy, kde loni zvítězila Rakušanka Lisa Theresa Hauserová, navíc nedorazilo plné startovní pole. Třeba Švédky a Norky už se pilně připravují v ústraní do Pekingu.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK/AP

Taková Tiril Eckhoffová ale chybět přesto nemá. "Nejsou tady ani všechny závodnice, tak asi je olympiáda pořád víc," uvedla česká jednička.

Destinace navíc Davidové velmi vyhovuje. Anterselva je jejím nejoblíbenějším areálem v rámci elitního seriálu.

Narozdíl od Ruhpoldingu. Tam si však ve stíhačce minulý týden polepšila oproti sprintu o patnáct míst a skončila dvanáctá.

Ale zpátky do Anterselvy. "Většinou je tu hezky, svítí sluníčko. I tratě jsou příjemné a jiné, nejsou tolik kopcovité. Člověk musí furt jet," popsala Davidová.

Češky v akci - vytrvalostní závod (15 km):

Jessica Jislová (14), Markéta Davidová (21), Eva Puskarčíková (58), Lucie Charvátová (83), Tereza Voborníková (93).

Přičítají se trestné minuty, ve čtyřpoložkovém závodě hraje střelba zásadní roli. "Kdo se trefí, bude hodně vysoko," zdůraznil Jiří Holubec, asistent trenéra biatlonistek Egila Gjellanda.

Vedle Davidové se na trati představí i Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová, která v Anterselvě vybojovala na světovém šampionátu před dvěma lety senzační bronz ve sprintu, a Tereza Voborníková - nová tvář štafety.

Chybět nebude ani Jessica Jislová. Ta je momentálně v životní formě. "Střelnice je celkem obtížná, protože jsme ve výšce. Budu spokojená, když si pocitově zazávodím dobře," prohlásila.

Víkendový program v Anterselvě uzavřou štafety a hromadné starty. Právě Jislová útočila při své premiéře na stupně vítězů. Nakonec dojela těsně před Vánoci ve francouzském Annecy na pátém místě.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články