Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Davidová je mistryní světa v supersprintu na letním světovém šampionátu

S hustým deštěm, větrem i soupeřkami se v supersprintu biatlonistek na letním světovém šampionátu v Novém Městě na Moravě nejlépe poprala Markéta Davidová. Ta porazila Julii Džimovou z Ukrajiny. Osmá byla Jessica Jislová a devátá Tereza Vinklárková. Závod mužů můžete sledovat v přímém přenosu od 17:25 na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Letošní mistryně světa z vytrvalostního závodu na zimním šampionátu v Pokljuce Davidová vyhrála o 2,9 sekundy před Ukrajinkou Julií Džimovou. Třetí byla s odstupem 6,6 sekundy Ruska Irina Kazakevičová.

"Letní biatlon je pro mě tréninková záležitost, ale jsem na sebe asi docela hrdá, že jsem to zvládla," řekla České televizi čtyřiadvacetiletá Davidová. Na střelnici udělala česká jednička celkem tři chyby a ze závěrečné čtvrté střelby odjížděla prakticky společně s Džimovou. "Dala mi zabrat, ale cítila jsem se dobře a docela mě to bavilo. V dešti to moc nejede, ale horší byl spíš vítr," řekla k podmínkám ve Vysočina Areně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy supersprintu žen na MS v letním biatlonu

Jislová dokončila závod osmá, Vinklárková dojela hned za ní. Čtvrtá Češka v třicetičlenném finále Lucie Charvátová byla s 11 trestnými koly osmadvacátá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články