Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Davidová: Chci jezdit s čistou hlavou, zlepšit střelbu a pak se uvidí

Žádné velké starosti si s trvalejším zařazením do reprezentačního áčka Markéta Davidová nedělá. S přístupem nového trenéra Egila Gjellanda se srovnala rychle a trénink jí vyhovuje. Roli velkého talentu, se kterým souvisí i nemalé očekávání, si nepřipouští.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Chci jezdit s čistou hlavou, zlepšit střelbu a pak se uvidí, na co to bude stačit, co tam spadne," pronesla před startem sezony Davidová.

Patnáctá žena ve sprintu na olympiádě v Pchjongčchangu by měla odjet kompletní sezonu ve Světovém poháru. "Už za sebou pár závodů ve svěťáku mám, takže neřeším, jestli to jsou holky stejně staré nebo starší," usmála se Davidová. A neřeší, že je velkou českou nadějí. "Vůbec si to nepřipouštím a ani si tak nepřipadám."

Příchod kouče Gjallanda kvituje. "Má velké jméno a je to skvělý člověk, je fajn. Vůbec nebyl problém, abychom se skámošili. Všechno funguje," uvedla Davidová.

Poslechněte si nový díl Biatlon fokus podcastu před nadcházející sezonou:

Zařazením mezi ženy opustila dosavadního trenéra Jindřicha Šikolu, pod jehož vedením vystoupala pro juniorský titul. "Teď řešíme věci osobně, voláme si, když potřebuju nějak ujistit nebo poradit. Ozvu se mu a on mě vždycky podpoří. Poslední dobou byl už víc psycholog," dodala.

Puskarčíková si na rameno ještě pořád dává pozor

Zkušenější reprezentační kolegyně Eva Puskarčíková by se s uzdraveným ramenem chtěla vrátit na přední pozice. Po loňském pádu na kolečkových lyžích v přípravě to nebylo celou sezonu ono. "A dalším faktorem byla i únava. Jsem ráda, že to mám za sebou a od října trénuju a posiluju téměř bez omezení," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté chtějí být dál vidět i s novými kombinézami

Na rameno ale musí dávat pořád pozor. "Musím dělat uvědomělé pohyby a hlídat si to. Nedej bože, kdyby byl nějaký karambol, někdo mi přišlápl hůlku," zhrozila se a dodala: "Jsem sama zvědavá, co rameno během sezony vydrží."

Kvůli rameni těžko hledala polohu při střelbě. Nyní už bolest necítí a zkouší na střelnici malinko ubrat na rychlosti, která byla její doménou. "Snažím se více soustředit, abych se trefila. Všechno ale ukážou až závody," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články