Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Davidová chce před mixem hodit zkrat za hlavu. Můžeme zajet dobrý výsledek, věří Šlesingr

První polovina dvou zastávek Světového poháru, které tyto dva týdny hostí Oberhof, se chýlí ke konci. Ještě než přijdou na řadu opět sprinty, uvidí kvůli absenci diváků pustá německá arena poprvé v sezoně závody smíšených štafet a smíšených dvojic. První přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 11:00.

Nedělní program rozjede nejprve smíšená štafeta. V ní trenéři vsadili na Jessicu Jislovou, Markétu Davidovou, Jakuba Štvrteckého a Ondřeje Moravce. Ten měl prodlouženou přípravu v Rakousku, a tak bude pro něj nedělní závod prvním po novém roce.

Důvodem, proč se Moravec chystal v Obertilliachu, je možnost jít do závodů z plného tréninku, což šestatřicetiletému biatlonistovi, který chce po sezoně ukončit kariéru, velmi vyhovuje.

Jislová měla po pátečním sprintu den volna, zatímco Davidovou čeká už třetí závod během tří dnů. Nejprve skončila ve sprintu sedmá, stíhačka pak přinesla propad o pět míst kvůli pokažené střelbě na poslední položce, kde si připsala rovnou tři chyby.

"To byl nějakej zkrat úplnej. Musím to hodit za hlavu a myslet v tom závodě spíš na ty pozitivní věci," řekla Davidová v rozhovoru pro ČT sport.

Do stíhacího závodu se v sobotu dostal i Štvrtecký, který podle trenéra Ondřeje Rybáře přes Vánoce značně zapracoval na střelbě a nominaci do štafety si zasloužil. 

"Kuba jel pěkný závod. Popral se s tím, žádnou ránu zbytečně nezahodil a ve střelbě udělal velký kus práce a ve štafetě si určitě zaslouží důvěru," hodnotil trenér Ondřej Rybář výkon Štvrteckého, který dojel stíhačku po třech chybách jako pětatřicátý.

Češi skončili v minulé sezoně v úvodní smíšené štafetě, která se jela v Östersundu, na jedenáctém místě. Složení Puskarčíková, Davidová, Moravec, Krčmář ale tentokrát nebylo možné minimálně kvůli absenci Krčmáře, který do Oberhofu neprošel PCR testem.

"Mix štafetě bych přikládal větší váhu (než smíšeným dvojicím). Je to větší obraz toho týmu, protože tam jsou čtyři členové, jedno zaváhání se dá ještě napravit. Věřím, že bychom mohli zajet dobrý výsledek," tvrdí technický koordinátor týmu a bývalý biatlonista Michal Šlesingr v rozhovoru pro ČT sport.

První závod smíšených dvojic minulého SP dopadl z českého pohledu ještě hůře, český tým byl dostižen a skončil až téměř na chvostu jako osmnáctý ve složení Jislová, Štvrtecký.

Ondřej Rybář s Egilem Gjellandem původně vsadili na dvojici Eva Puskarčíková a Tomáš Mikyska, který už prokázal, že štafetu podržet umí. Puskarčíková se zase střelecky po matném vstupu do sezony zvedá.

Jenže Mikyska měl pozitivní test na covid-19 rovněž a podle Radiožurnálu tak existuje varianta, že by kvůli tomu český tým singl mix úplně vypustil. Žemlička výpravu opustil rovněž, test měl ale podle svazu negativní.

"Ty smíšený dvojice úplně nejsou naše silná stránka. Navíc je to z mého pohledu nevyzpytatelný závod," myslí si Šlesingr.

Naprostými favority singl mixu jsou Norové, kteří nasadí vítěze sprintu v Oberhofu: Tiril Eckhoffovou a Johannese Bö.

Jak ale upozorňuje Šlesingr, všechno je naprosto otevřené. "Může to být úplně jinak, než si kdokoli bude myslet," říká. Zpravodajství a přímé přenosy ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články