Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Davidová a Jislová touží po TOP 10, stíhačku v Oberhofu pojedou i tři čeští biatlonisté

Biatlonový program v Oberhofu zakončí stíhací závody. Český tým v nich bude mít šest zástupců: tři muže a stejný počet žen. Největší šanci na umístění v nejlepší desítce bude mít Markéta Davidová, která vyjede z jedenáctého místa. Přímé přenosy startují na ČT sport a webu ctsport.cz ve 12:05.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK/AP

Davidová zahájila rok 2022 jedenáctým místem v pátečním sprintu, Jessica Jislová obsadila dvacátou příčku. 

Žádná další Češka jinak nebodovala. Do stíhačky se kvalifikovala už jen Eva Puskarčíková, která se dvěma chybami ztratila více než dvě minuty a obsadila 55. příčku. 

Druhý sprint za sebou vyhrála vedoucí žena seriálu Nor Marte Olsbuová Röiselandová. Davidová za ní do 10kilometrového závodu vyrazí o 44 vteřin později.

V mužském závodě skončil Michal Krčmář třicátý a bodoval ještě Adam Václavík, jenž po třech trestných kolech obsadil 36. příčku, což je jeho dosavadní nejlepší výsledek v olympijské sezoně. Stíhačku na 12,5 kilometru pojede ze 42. místa také Jakub Štvrtecký. 

Na Rusa Alexandra Loginova, který si ve sprintu připsal čtvrtý triumf v SP v kariéře, bude Krčmář ztrácet ze startu necelou minutu a půl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy sprintu biatlonistek SP v Oberhofu

Český tým má za sebou také sobotní smíšenou štafetu. Kvarteto Štvrtecký, Krčmář, Davidová a Jislová bylo deváté, což byl nejlepší výsledek od bronzu na mistrovství světa 2020.

"Je znát, když ta štafeta je 7,5 kilometru místo šestky, zvlášť na tomhle těžkém okruhu. Bylo to těžké. Se střelbou jsem spokojená, mrzí mě ta jedna, ale to se stane. Měla jsem ze střelby lepší pocit než v pátek," hodnotila Davidová.

Jely se i singl-mixy, v nichž Adam Václavík s Evou Puskarčíkovou dvanáctým místem "přepsali" šestnáctou příčku z loňského mistrovství světa v Pokljuce.

Světový pohár bude pokračovat v příštím týdnu zastávkou v německém Oberhofu, kde závodníky čekají sprinty, štafety a stíhačky.

Následující díl v italské Anterselvě někteří biatlonisté kvůli blížícím se olympijským hrám již vynechají. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články