Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Další velký biatlonový odchod? Šipulin si dává nucenou pauzu

Rus Anton Šipulin kvůli zdravotním potížím možná skončí s biatlonem. Olympijský vítěz a mistr světa ve štafetě nicméně neprozradil, o jaké problémy konkrétně jde. S lékaři se však domluvil, že si po sezoně udělá minimálně půlroční pauzu. O budoucnosti se rozhodne v září nebo říjnu.

Anton Šipulin
zdroj: ČTK/AP autor: Andrea Solero

"Nebudu o tom mluvit v televizi, je to vážná věc. Mám určité zdravotní problémy, které mi dovolují trénovat a závodit při nějaké zátěži. Poslední tři čtyři roky jsme jeli opravdu na vysoké obrátky," řekl Šipulin ruské televizní stanici Match TV.

Údajně jde o věc, která Šipulina trápí od začátku jeho kariéry a která mu zároveň dovoluje naplno trénovat. Zdravotní riziko pro něj prý profesionální sport nepředstavoval. "V tuto chvíli nejsem schopen říct, že budu pokračovat ve své kariéře. Kdybych se rozhodoval teď, tak řeknu, že ano. Ale neudělám to, abych to za tři měsíce nemusel brát zpět," dodal Šipulin.

Před touto sezonou prodělal mononukleózu, což se podle něj projevilo na výkonech. Doporučenou dvouměsíční léčbu neabsolvoval a pokračoval dál. Výkyvy omlouval tím, že v průběhu zimy čtyřikrát nebo pětkrát onemocněl.

Ve Světovém poháru skončil přesto celkově třetí stejně jako předloni, v letech 2015 a 2017 byl druhý. O olympijské hry v Pchjongčchangu přišel kvůli ruské dopingové aféře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články