Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Další dvě medaile do české sbírky. Mikyska i Charvátová vydřeli bronz

Závod měl rozjetý na nejcennější medaili, ale nakonec vybojoval alespoň bronz. Tomáš Mikyska zaznamenal v supersprintu na mistrovství světa v letním biatlonu v estonském Otepää jen tři chyby na střelnici a v souboji o třetí místo obstál před dvěma soupeři. Třetí příčku brala také Lucie Charvátová v ženském závodě. Přímé přenosy sprintů sledujte v sobotu od 13:35 na ČT sport Plus a od 15:50 na ČT sport.

Letní biatlon
zdroj: IBU

Mikyska s Charvátovou navázali na zlato juniora Davida Eliáše. Zlato a stříbro získali zástupci Ukrajiny, vyhrál Dmitro Pidručnyj, druhý byl Arťom Tyščenko. Mezi ženami oslavila návrat do biatlonového světa vítězná Slovenka Paulína Bátovská Fialková, stříbrná byla Finka Suvi Minkkinenová.

Mikyska byl po třetí střelbě dokonce druhý a následně se ocitl i na čele závodu, když za sebou táhl Tyščenka. Jenže na poslední zastávce na střelnici při závěrečné stojce dvakrát chyboval a naděje na zlato byly pryč.

Do čela naopak poskočil Pidručnyj, jenž měl obě stojky stoprocentní, a vedení si už před krajanem Tyščenkem pohlídal. Mikyska tak musel ustát souboj o třetí místo, což se mu nakonec podařilo. Dvojici Oscar Andersson ze Švédska a Andrejs Rastorgujevs z Lotyšska porazil na pomyslné cílové pásce o dvě desetiny vteřiny.

Jonáš Mareček ještě obsadil šesté místo po čtyřech nepřesnostech. Dalším českým reprezentantům se v poli třiceti závodníků už ale tolik nedařilo. Adam Václavík skončil 20. (9 chyb), Michal Krčmář byl 21. (7) a Jakub Štvrtecký 23. (8).

Ani Charvátová neudržela nadějnou pozici v dobře rozjetém závodě. Po dvou zastávkách na ležce byla česká reprezentantka v čele, ale na úvodní stojce minula dva terče a nejlepší závodnice jí utekly. Z páté příčky se ale nakonec posunula po závěrečné stojce na čtvrté místo a nakonec sjela i desetisekundovou ztrátu na třetí Polku Kamilu Žukovou, kterou v závěrečných desítkách metrů předjela.

Charvátové neuškodilo v cestě k medaili ani celkově pět trestných okruhů. Tereza Voborníková dojela pátá se třemi chybami a Kristýna Otcovská skončila na 24. příčce se sedmi nepřesnostmi na střelnici.

Mistrovství světa v letním biatlonu v Otepää (Estonsko) – supersprint (7,5 km):

Muži: 1. Pidručnyj 19:19,52 (1 tr. okruh), 2. Tyščenko (oba Ukr.) -5,2 (1), 3. Mikyska -7,5 (3), ...6. Mareček -10,3 (4), 20. Václavík -1:38,5 (9), 21. Krčmář -1:40,4 (7), 23. Štvrtecký (všichni ČR) -1:46,8 (8).

Ženy: 1. Bátovská Fialková (SR) 21:55,5 (1), 2. Minkkinenová (Fin.) -11,5 (1), 3. Charvátová -20,2 (5), ...5. Voborníková -32,6 (3), 24. Otcovská (všechny ČR) -2:07,0 (7).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články