Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další biatlonové sbohem. Víc už od svého těla nemůžu chtít, přiznal Landertinger

Po Michalu Šlesingrovi, Martinu Fourcadeovi či Kaise Mäkäräinenové ukončil biatlonovou kariéru i Dominik Landertinger. Nejúspěšnější rakouský závodník se rozhodl dát sbohem vrcholovému sportu ve 32 letech. Čtyřmi medailemi z olympijských her a pěti z mistrovství světa si splnil sen, víc už prý od svého těla nemůže chtít. Nyní se těší na čas s rodinou a ročním synem.

Dominik Landertinger
zdroj: ČT4 autor: Leonhard Föger

"Jsem vděčný, že jsem toho všeho mohl dosáhnout," oznámil mistr světa ze závodu s hromadným startem z roku 2009.

Jeho poslední velkou medailí je bronz z vytrvalostního závodu z letošního únorového šampionátu v Anterselvě. Po předchozích slabších výsledcích si spravil chuť.

"Snil jsem o tom, že kariéru završím solidním výsledkem. Díky medaili z Anterselvy mám pocit, že odcházím jako vítěz," řekl Landertinger.

Zpětně může litovat, že začal trýznit své tělo příliš brzy. "Ve čtrnácti jsem trénoval jako osmnáctiletí a v osmnácti jako dvaadvacetiletí. Proto jsem byl ve dvaceti mistrem světa," vzpomínal. "Ale jako mladý jsem nemyslel na své tělo," dodal.

Častokrát byl přetrénovaný, před třemi lety musel na operaci s ploténkou. "Až v posledních letech jsem byl trpělivý a zkušený. A dokázal najít rovnováhu mezi zátěží a odpočinkem. Ale velký objem v tréninku už nezvládnu, to pak ráno vstávám, jako by mi bylo pětašedesát. Úspěchů si vážím a každá medaile má svůj příběh. Ale nejsem chamtivý a už víc nechci," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články