Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Dahlmeierová začátek sezony nestihne. Možná naskočí do závodů až po Vánocích, naznačil trenér

Dvojnásobná olympijská vítězka a mnohonásobná mistryně světa Laura Dahlmeierová nestihne začátek biatlonového Světového poháru. Důvody jsou jasné: problémy v přípravě a tréninkové manko.

Laura Dahlmeierová
zdroj: LEHTIKUVA autor: Heikki Saukkomaa

Dahlmeierová musela na podzim přerušit přípravu kvůli vleklým a opakovaným infekcím. Pětinásobná šampionka z posledního biatlonového MS v Hochfilzenu teprve před třemi týdny začala s lehkým tréninkem a manko je pořád znát.

"Ještě je trenér rychlejší než já...," poznamenala na sociálních sítích k videu, na kterém sprintuje při tréninku. Návrat nehodlá uspěchat. "To rozhodnutí nebylo jednoduché, ale nechci na sebe tlačit a půjdu na start teprve tehdy, až zvládnu plnou zátěž," uvedla.

Je proto možné, že nebude závodit ani při dalších dvou zastávkách Světového poháru v Hochfilzenu a Novém Městě na Moravě a do kolotoče SP naskočí až po Novém roce. "Určitě teď nebudeme nic lámat přes koleno, ale z týdne na týden uvidíme, co je smysluplné a proveditelné. Prosincové závody budou pravděpodobně ještě příliš brzy a nechceme nic riskovat," řekl trenér Florian Steirer.

Týmový lékař Klaus Marquardt doplnil, že odpočinek Dahlmeierové prospěl. "Pauza rozhodně udělala Lauře dobře. Zbavila se svých problémů a nyní je zase po zdravotní stránce stabilní. Je ale potřeba trénink a trpělivost," sdělil.

S křehkým zdravím se Dahlmeierová potýká dlouhodobě. V posledních pěti letech jen jednou zahájila sezonu zdravá. Na podzim 2016 vyhrála hned úvodní závod sezony, v níž nakonec celkově ovládla Světový pohár.

Prvním závodem SP po vánoční pauze je od 10. ledna podnik v německém Oberhofu. A vrchol je ještě daleko. Mistrovství světa v Östersundu se uskuteční v nezvykle pozdním termínu od 7. do 17. března 2019.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články