Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Dahlmeierová už může získat velký glóbus, Moravec pojede o další pódium

Kontiolahti – Předposlední stíhací závod biatlonové sezony už může definitivně určit novou majitelku velkého křišťálového glóbu. Němka Laura Dahlmeierová vede celkové pořadí Světového poháru o 138 bodů před druhou Gabrielou Koukalovou a do stíhačky bude vybíhat z výhodné druhé pozice za vítězkou sprintu Tiril Eckhoffovou. Mezi muži bude stříbrnou pozici ze sprintu obhajovat Ondřej Moravec. Přímý přenos stíhacího závodu mužů sledujte od 11:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, závod žen začíná v 15:10.

Laura Dahlmeierová
zdroj: Reuters autor: Leonhard Foeger

Českým biatlonistkám se páteční sprint ve finském Kontiolahti nevydařil. Druhá žena celkového pořadí Světového poháru Koukalová skončila kvůli jedné chybě na střelnici a pomalejší střelbě i běhu třináctá, bodovala ještě Veronika Vítková na 32. místě.

Mezi nejlepší šedesátku, postupující do stíhacího závodu, se pak vměstnala už jen 45. Lucie Charvátová. Velký propad postihl Evu Puskarčíkovou, jedenáctá nejlepší biatlonistka v sezoně SP chybovala při střelbě hned třikrát a postup do stíhačky jí utekl o tři místa.

Naopak velmi nadějná je pozice Moravce v závodě mužů. Český biatlonista absentoval na předchozím podniku v korejském Pchjongčchangu a ušetřené síly naplno využil. Rychle a přesně střílel, dobře běžel a ve sprintu nestačil pouze na už jistého vítěze SP Martina Fourcadea.

Fenomén letošní sezony dokázal zvítězit, ačkoliv na rozdíl od Moravce musel absolvovat trestný okruh a připsal si rekordní třinácté prvenství v sezoně. Do stíhačky vyrazí s náskokem pouhých šesti desetin sekundy před Moravcem.

Vedoucí duo bude s přibližně desetisekundovou ztrátou nahánět norská dvojice Emil Hegle Svendsen – Johannes Bö. Do stíhačky se kvalifikoval 14. místem ve sprintu Michal Krčmář, z 35. pozice bude na trať vybíhat Michal Šlesingr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články