Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dahlmeierová se vrátila druhým místem, smíšené závody patřily Rusům

Laura Dahlmeierová je zpět na biatlonových tratích a hned v letošní premiéře vybojovala v rámci druholigového IBU Cupu medailové umístění. Německá hvězda si připsala v závodě smíšených dvojic v italské Ridanně druhou příčku ve spolupráci s Romanem Reesem. Z vítězství se radovali Anastasija Morozovová a Sergej Korastyljov z Ruska.

Laura Dahlmeierová
zdroj: ČTK/AP autor: Sergei Grits

Dahlmeierová minula celkem pětkrát, ale na trestné kolo nemusela. Vítězní Rusové Anastasija Morozovová a Sergej Korastyljov byli nakonec o dvě sekundy rychlejší. Na třetí příčce skončilo ukrajinské duo Žuravoková, Truš z Ukrajiny. Česká dvojice Anna Tkadlecová, Milan Žemlička obsadila 10. místo se ztrátou více než dvě a půl minuty na vítěze.

Dahlmeierová musela na podzim kvůli opakovaným a vleklým infekcím přerušit přípravu. Znovu trénovat začala teprve v listopadu a manko je stále znát. Je pravděpodobné, že do Světového poháru držitelka rekordních pěti zlatých medailí z loňského MS v Hochfilzenu naskočí až po Novém roce. V Ridanně už závodit nebude.

V následné smíšené štafetě se radovalo ruské kvarteto ve složení Kazakevičová, Mironová, Šopin a Babikov, kteří triumfovali před Švédy o téměř devět sekund a třetími Nory o více jak 53 vteřin. Mladá česká čtveřice Tereza Vinklárková, Ludmila Horká, Jakub Štvrtecký a Ondřej Hošek obsadila osmou pozici, za Rusy zaostala o 3:49,9 minuty.

Zdroj
ČTK, Biathlon World, Twitter

Hlavní zprávy

Nejčtenější články