Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dahlmeierová se na Schalke loučila, družstvo Krčmář-Davidová skončilo osmé

V tradiční povánoční exhibici na fotbalovém stadionu v německém Gelsekirchenu dojely české jedničky Michal Krčmář a Markéta Davidová na osmém místě. Podobně jako vloni se závod dvojic stal rozlučkou biatlonové hvězdy. Olympijská vítězka a mistryně světa Laura Dahlmeierová spíše vinou svého kolegy Philippa Nawratha skončila čtvrtá. Vyhráli Norové Marte Röiselandová a Vetle Christiansen.

Dahlmeierová při své rozlučce na Schalke
zdroj: ČTK/DPA autor: Jürgen Frome

V konkurenci deseti dvojic byli Češi v první části, závodu s hromadným startem, kvůli chybám na střelnici osmí. A stejně dojeli i v následující stíhačce. Zatímco Davidová si odbyla před zaplněným hledištěm na fotbalovém stadionu Schalke premiéru, Krčmář byl loni s Veronikou Vítkovou šestý.

Nejúspěšnějším Čechem je Ondřej Moravec, který byl druhý v roce 2015 s Gabrielou Koukalovou a v roce 2017 s Evou Kristejn Puskarčíkovou.

Exhibice byla zároveň rozlučkou Laury Dahlmeierové s domácími fanoušky. Sedminásobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka, která na jaře ukončila kariéru, jezdila výborně a jen vinou pomalejšího běhu Philippa Nawratha se nevešli na stupně vítězů a skončili čtvrtí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články