Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dahlmeierová řeší problém s imunitou a nemůže trénovat. Musím nechat tělo vydechnout, říká

A zase ta imunita. Dvojnásobná olympijská vítězka Laura Dahlmeierová musela šest týdnů před začátkem sezony ze zdravotních důvodů přerušit přípravu. Nepřihodilo se jí to přitom úplně poprvé. Německou biatlonovou hvězdu nyní čeká nespecifikovaná nucená pauza. Není tak jasné, zda stihne úvodní prosincové závody Světového poháru v Pokljuce. Německá média dokonce spekulují o tom, že Dahlmeierová by mohla předčasně ukončit kariéru.

Laura Dahlmeierová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Otázka nyní je, zda se Dahlmeierová do seriálu vůbec před koncem roku zapojí. Po slovinské zastávce je na řadě rakouský Hochfilzen a těsně před Vánoci domácí SP v Novém Městě na Moravě.

"Momentálně se prostě necítím tak, jak by bylo nezbytné, abych mohla profesionálně trénovat. Musím poslechnout své tělo a, jak se tak říká, nechat ho vydechnout," uvedla pětadvacetiletá závodnice.

Sedminásobná mistryně světa a celková vítězka Světového poháru z roku 2017 má podle týmového lékaře vážné problémy s imunitním systémem. "Velké tréninkové objemy nebo stres by byly v současné situaci zcela kontraproduktivní," uvedl Klaus-Jürgen Marquardt. Kdy se bude moci Dahlmeierová znovu zapojit do přípravy, zatím nedokázal odhadnout.

Dahlmeierovou pronásledovaly zdravotní problémy už během letní přípravy. V červenci utrpěla po pádu na kole tržnou ránu na stehně, poté se musela podrobit operaci zubu moudrosti. Tréninkový plán jí následně začaly komplikovat vleklé a opakované infekce.

"Vždycky, když už jsem si myslela, že se konečně všechno lepší, přišla další infekce nebo jiný zdravotní problém. Poslední týdny pro mne nebyly snadné," posteskla si. Konec kariéry ale mimo jiné vášnivá horolezkyně rozhodně vyloučila.

Laura Dahlmeierová
zdroj: Reuters autor: Leonhard Foeger

Podobný problém navíc Dahlmeierová řešila už loni. Tehdy onemocněla krátce před startem sezony a na vstup do Světového poháru tak musela zapomenout. Nato pak rodačka z bavorského Garmisch-Partenkirchenu onemocněla i začátkem tohoto roku.

Opětovné problémy se zdravím zavdávají v Německu k dalším spekulacím o možném předčasném konci pětadvacetileté biatlonové hvězdy, která vyhrála v podstatě vše, co mohla. Ještě loni nicméně německá sportovkyně roku 2017 prohlašovala, že v ní "hoří oheň".

Média v té souvislosti připomínají jednu z nejlepších biatlonistek historie Němku Magdalenu Neunerovou, která s biatlonem skončila na vrcholu v roce 2012 ve 25 letech.

Sama Dahlmeierová se ovšem dříve nechala slyšet, že chce pokračovat minimálně do mistrovství světa 2020, které bude hostit italská Anterselva.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Spiegel.de, sport.de

Hlavní zprávy

Nejčtenější články