Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Dahlmeierová hromadný start vynechá. Ještě stále nemám stoprocentně natrénováno, oznámila

Návrat to byl velkolepý. Laura Dahlmeierová při své premiéře v aktuálním ročníku Světového poháru dokázala urvat stříbro ve sprintu. Pětadvacetiletá německá biatlonistka v následné stíhačce zajela páté místo. Do dnešního závodu s hromadným startem ale nenastoupí. Po vleklých zdravotních problémech ještě nechce nic uspěchat. Přímé přenosy ze Světového poháru sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Dahlmeierovou čeká po Novém roce start na dvou domácích Světových pohárech. Nejprve v Oberhofu a pak také tradičně v Ruhpldingu. I proto chce být připravená na sto procent.

A to teď ještě podle svých slov není. "Nemám ještě tolik potrénováno, abych zvládla masák. Dnes tedy závodit nebudu," prohlásila.

Pětinásobná zlatá medailistka z loňského světového šampionátu se stala v Hochfilzenu mistryní světa právě i v hromadném startu.

Poté, co od srpna zápasila se zdravotními potížemi, v září dokonce skončila v nemocnici, začala po řadě týdnů trénovat až v listopadu. A ještě před týdnem startovala v druholigovém IBU Cupu.

Pak ale překvapivě naskočila do kolotoče SP ještě před Vánocemi. Po skvělém sprintu, kde dosáhla na stříbro i s jednou chybou, dlouho bojovala i v sobotní stíhačce o další pódiové umístění. Dvě minely na třetí položce ji však srazily dolů a na třetí místo měla manko padesát sekund.

V silném větru a dešti si v sobotu večer stěžovala na únavu. "Nebyly vůbec jednoduché podmínky. A já se teď nesmím přetěžovat," konstatovala po stíhacím závodu.

Následně se Dahlmeierová přesunula s týmem do centra Nového Města na Moravě, kde probíhal medailový ceremoniál a koncert zpěvačky Lenny.

Na náměstí se pozdravila se stovkami fanoušků. "Děkuji Nové Město, bylo opět skvělé jít na start. Celkově to šlo neuvěřitelně dobře, ještě lépe, než jsem si myslela," uvedla.

Ráno nicméně rodačka z Garmisch-Partenkirchenu oznámila, že hromadný start vynechá.

"Přeju hodně úspěchu mým parťákům z týmu. Šlápněte na plyn," povzbudila je dvojnásobná olympijská vítězka z Pchjongčchangu, která v této sezoně SP vybojovala ve Vysočina Areně vůbec první medaili pro německé ženy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články