Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lesní běh Kalichem

Čtvrté vítězství v řadě. Braisazová-Bouchetová pokračuje v krasojízdě, Češky se trápily

Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová potvrzuje, že návrat po mateřské přestávce jí svědčí víc a víc. V Lenzerheide ovládla, co se dalo, a pokračuje v tom i nadále. Sprint Světového poháru v Oberhofu se jí povedl nejvíce a po právu brala další první místo. České biatlonistky střelecky napodobily své týmové kolegy. Nedařilo se jim.

Braisazové-Bouchetové stačily k vítězství dokonce i dvě chyby, které ale vykompenzovala nejrychlejším během z celé startovky.

Druhá dojela o pět sekund bezchybná Němka Franziska Preussová, třetí s jednou chybou další Francouzka Sophie Chauveauová. V nejlepší desítce se umístilo hned pět francuzských závodnic.

Markéta Davidová si v Lenzerheide vylepšila bilanci, vstup do sprintu jí ale v Oberhofu příliš radosti nepřinesl, jelikož na položce vleže nechala dva nesestřelené terče.

A pohroma byla dokonána na stojce. Tři trestná kola byla přespříliš.

"Nevím moc, co bych k tomu řekla. Z nějakého důvodu to nejde a fakt už nevím proč," tápala viditelně zoufalá Davidová.

"Bylo by nejjednodušší se vymluvit na vítr, ale nemyslím si, že to jakkoli ovlivňovalo," dodala v rozhovoru pro ČT sport.

Ani Tereze Voborníkové se jedna chyba nevyhnula, posléze minula vestoje tři terče, čímž napodobila devětapadesátou Davidovou. Stejně jako ona skončila mimo body.

"Vleže jsem přijela, foukalo mi na druhou stranu, tak jsem trochu znejistěla, váhala, pak začalo foukat jako při nástřelu, takže nevím, kde ta rána byla. Pak jsem to pokazila já, totální moje selhání," prohlásila Voborníková, která se sedmašedesátým místem nekvalifikovala do stíhačky.

"Ale měla jsem nějaké porovnání. Štvalo mě, že jsem se cítila dobře, ale takhle se nedá závodit," dodala.

Ani jednačtyřicátá Jessica Jislová neměla čistou položku, odjížděla se součtem 1+1. Nakonec  byla z Češek nejlepší. "Než ležka mě mrzí rána vestoje, což byla hloupá chyba. Měla jsem dát nulu," uvedla Jislová.

"Už jsme měly celou trať rozježděnou, ale díky tomu to asi bylo pro všechny stejný. Ten velký sjezd byl brutální. Byla jsem ráda, že jsem na to byla sama, protože některé holky tam pluží a nejsou si jisté. Hodně sil sebere také protivítr," vysvětlila Jislová.

Vstup do nového roku hodnotí ze střeleckého pohledu kladně. "Jsem za to ráda. Zbytek si snad sedne, čím víc se bude závodit, tím to bude lepší."

Lucie Charvátová vletěla hned ze startu na tři trestné okruhy, nepomohlo ani seřizování mířidel na střelnici. Na stojce měla už jen jeden omyl a byla na 49. místě.

V sobotu čekají závodníky stíhací závody, program v Oberhofu uzavřou nedělní štafety. Poté se SP přesune do německého Ruhpoldingu.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo) - sprint:

Ženy (7,5 km): 1. Braisazová-Bouchetová (Fr.) 22:43,0 (2), 2. Preussová (Něm.) -4,4 (0), 3. Chauveauová (Fr.) -4,6 (1), 4. Magnussonová (Švéd.) -17,6 (0), 5. Hettichová-Walzová (Něm.) -23,8 (0), 6. Knottenová (Nor.) -28,2 (1), ...41. Jislová -2:12,1 (2), 49. Charvátová -2:26,3 (4). 59. Davidová -2:49,1 (5), 67. Voborníková (všechny ČR) -3:11,2 (4).

Průběžné pořadí SP (po 9 z 21 závodů): 1. Braisazová-Bouchetová 517, 2. Tandrevoldová (Nor.) 441, 3. E. Öbergová (Švéd.) 423, 4. Vittozziová (It.) 422, 5. Preussová 397, 6. Knottenová 350, ...21. Voborníková 142, 24. Davidová 114, 25. Jislová 106, 48. Charvátová 42.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články