Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

ČT sport opět nabídne studio přímo z biatlonového MS. Kubásek ale zatím řeší Nové Město

Neodmyslitelnou součástí biatlonového vysílání ČT sport je tvář Petra Kubáska. Průvodce přímými přenosy ze Světového poháru, kde se v průběhu sezony ve studiu střídá s Jiřím Kalembou, si užívá skvělé novoměstské atmosféry. "Je fantastická. Doufám, že se to líbí divákům ve Vysočina Areně i u obrazovek České televize," zve v přenosu Facebook Live k vysílání. Přímé přenosy ze Světového poháru sledujte na ČT sport i webu ctsport.cz.

Vysočina Arena - dějiště SP v biatlonu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Když sem člověk přijíždí, lesy jsou krásně pocukrované sněhem," říká Kubásek chvíli předtím, než se spustí taková sněhová nadílka, že viditelnost z tribun na střelnici značně poklesne.

"V sobotu to začne, obávám se, tát víc a víc. Doufejme, že nebude pršet," dodává Kubásek s výhledem na neděli. "To má být pod mrakem, ale nepršet," doufá.

Sobotní předpověď ale hovoří také o větru, z čehož biatlonisté nejsou před stíhacími závody zrovna dvakrát nadšeni. "Pravda, větříček zatím nebyl, na Pokljuce ani v Hochfilzenu. A ani ve čtvrtek," připomíná Kubásek úvodní sprint SP v Novém Městě.

"Takže čekáme na nějaký větrný závod, jak se s tím dokážou biatlonisté poprat," doplňuje.

Ačkoli z biatlonu jej diváci z největší části znají jako průvodce studii, na zimních olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu byl Kubásek reportérem v takzvané mix-zóně. "Tam to bylo úžasné. Když si vybavím rozhovor s Michalem Krčmářem, jak plakal dojetím, když získal stříbrnou medaili...," vzpomíná s úsměvem Kubásek.

Kromě moderování má ve své roli i přípravu bodového scénáře. "Tedy toho, co diváci vidí ve studiích, které otevíráme půl hodiny před závodem," vysvětluje. Reportéřiny se ale nezříká. "V posledních letech je mi bližší moderátorská role, ale strašně rád zpovídám české sportovce v emocích, vypjatých momentech. To byly vlastně mé začátky."

Kromě biatlonu jej mohou diváci ČT sport znát i z fotbalových či tenisových přenosů. "Mám rád od každého něco. Jsem strašně rád, že portfolio sportů, které mám, je relativně široké. Ať už je to Velká pardubická, volejbal, nohejbal nebo orientační běh. O to je to na přípravu náročnější – usledovat detailně do hloubky všechny sporty není vůbec jednoduché. Mám ale rád všechny sporty, fotbal jsem hrával," říká Kubásek.

Zůstaneme-li ale u biatlonu, jednoznačně nejoblíbenější Kubáskovou disciplínou jsou závody s hromadným startem. "Už se strašně těším na neděli. Den před Štedrým dnem, to je takový vánoční dárek pro všechny diváky."

Masáky navíc ještě tuhle sezonu nebyly, až v Novém Městě budou mít premiéru. "Není jich moc, ale podle mě jsou nejatraktivnější. Startuje v nich elita v jeden čas na jednom místě. Nejlepší závody, které může biatlon nabídnout," tvrdí Kubásek.

Světový pohár v biatlonu v Novém Městě
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Diváci jej uvidí i z mistrovství světa 2019 ve švédském Östersundu. Bude to podruhé, kdy bude mít Česká televize své studio přímo na místě světového šampionátu. "Chystá se opět velký projekt. Bude to obrovská operace, i kvůli vzdálenosti. Navíc je to finančně velmi nákladné," říká Kubásek. Díky tomu, že bude studio přímo v dějišti, nabídne biatlonové vysílání opět řadu exkluzivního materiálu.

Zároveň Kubáska těší, že má biatlon ve vysílání ČT sport stále skvělá čísla sledovanosti. "Proto doufáme, že diváky osloví i to studio ve Švédsku. Ale teď je pro nás velký úkol, abychom to zvládli v Novém Městě," připomíná.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články