Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

ČT: Smůla Jislové a velká ztráta pro biatlonový tým. Kvůli zranění na MS definitivně startovat nebude

Jessica Jislová se nakonec na světovém šampionátu v Oberhofu nepředstaví vůbec. Trenéři původně počítali, že pokud by to její zdravotní stav dovolil, mohla by startovat během druhého týdne. Hlavně s výhledem na biatlonovou štafetu. Takové úvahy jsou ale podle informací ČT sport pryč, vyšetření v Praze Jislovou do závodů nepustí. V ohrožení je i sedmý díl Světového poháru, který v úvodu března hostí Česká republika. Přímé přenosy z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
ČT: Jislová nebude na MS startovat vůbec

"Není to úplně ideální, když jako sportovkyně slyším, že jediná věc, která mi pomůže v uzdravení, je klid. Tělo si prostě říká o odpočinek a já ho musím poslehnout," uvedla Jislová už ve středu.

"Ale není to žádná katastrofa, nehroutí se mi z toho svět, zůstávám pozitivní. Už se těším na další závod, do kterého nastoupím, ať už to bude kdekoliv," doplnila.

Osmadvacetiletá závodnice kvůli zranění nedokončila přípravu v italském Ridnaun a následná vyšetření odhalila výhřez meziobratlové ploténky. Přestože v nominaci na MS figurovala, její starty jsou nyní zapovězené.

Ve smíšené štafetě ji nahradila o šest let mladší Tereza Voborníková, která na mistrovství světa debutovala úterním pátým místem, které vyjela společně s Markétou Davidovou, Michalem Krčmářem a Tomášem Mikyskou.

"Limituje ji to v dýchání, které se projevuje hlavně při zátěži, projevuje se velmi bolestivým pícháním mezi žebry," řekl fyzioterapeut českého týmu Roman Karpíšek ke stavu Jislové.

"Teď je to o tom, aby zachovala klid, musí si udělat absolutní volno, odpočívat, příští týden uděláme kontrolní vyšetření a uvidíme, jak to bude vypadat, zkusit začít s tréninkem," dodal.

Spíše neočekává, že by ke zlepšení situace mohlo dojít i pro sedmý díl SP, který hostí Nové Město na Moravě.

"Když jsem se s ní bavil, tak jsem ji malinko připravoval i na variantu, že se tohle může bohužel táhnout dlouho, a ať se připraví na to, že by mohla dobře závodit až ve Švédsku či Norsku," dodal Karpíšek v rozhovoru pro ČT sport.

Jislová zažila životní sezonu v minulém ročníku SP, kdy se třikrát dostala do nejlepší desítky a v závodu s hromadným startem v Annecy se pátým místem vyšvihla na rozšířené podium.

Také Eliška Václavíková zažije premiéru na mistrovství světa, už ve čtvrtek před sprintem si  vyzkoušela obáváný kopec Birxsteig. "Egil Gjelland (trenér) říkal, že to vychází časově na dvě a půl minuty. Nejsem fanouškem těchto kopců, uvidíme," uvedla.

Původně Václavíková, která už má za sebou závody v SP, figurovala jen mezi náhradnicemi.

"Jsem ještě unavená, v neděli nad ránem jsme se vrátili z Obertilliachu, včera cestu do Oberhofu. Mám trochu problémy se spánkem, snažím se to dospat, po tréninku budu vědět víc," hlásila v rozhovoru pro ČT sport.

Mezinárodní biatlonová unie (IBU) nicméně nově oznámila, že pakliže mají týmy v celkovém hodnocení SP závodníka do 15. místa, mohou do sprintů nasadit celkem pět závodníků, v případě Norska, Francie či Švédska hned šest.

Český tým na to okamžitě zareagoval a do Oberhofu míří z druholigového IBU Cupu další česká reprezentantka v záloze – Tereza Vinklárková.

Také další týmy narychlo řeší další závodníky, aby dostály inovované kvótě. Pro všechny případy by mohla reprezentace v Německu využít i talentovanou Terezu Jandovou.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články